Cele mai bine cinci mărci de cafea boabe din lume în 2021

07 05. 2021, 18:20
Credit foto: Nathan Dumlao/ Unsplash

Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune mărci de cafea din lume, indiferent dacă îți place un espresso cu aromă puternică sau o cafea răcoritoare și cu aromă florală, putem găsi cea mai bună cafea pentru tine în acest articol.

Există mii de opțiuni și soiuri în lume atunci când vine vorba de alegerea de cafea boabe. Și, după cum știi cu siguranță dacă ești un mare iubitor de cafea, este important să iei această decizie în serios. Dacă alegi cafea boabe greșită, vei regreta imediat ce ai pus ceașca în gură.

Este esențial să știi să alegi cafea boabe ideală pentru fiecare ocazie și utilizare. Nu există ceva de tipul „cel mai bun bob din toate”, deoarece o metodă excelentă de preparare pentru un bob este nepotrivită pentru altul.

Din acest motiv, am conceput o listă cu cele mai bune mărci de cafea din lume. Și nu, nu veți găsi mărci precum Lavazza sau Starbucks aici, deoarece această listă este despre cafea de calitate excelentă.

1. Cafea boabe hawaiene Kona

Kona este cea mai mare insulă din Hawaii și este cea mai bună pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate. De fapt, potrivit Forbes, boabele de cafea hawaiană Kona fac cea mai bună cafea din America.

Cu un climat excelent, combinația perfectă de ploaie și soare și sol fertil și vulcanic și pantele marii insule sunt perfecte pentru cultivarea cafelei.

Ca precauție, pentru a obține cafea Kona de înaltă calitate, va trebui să plătești destul de mult pentru aceasta. Această cafea nu are doar o producție limitată, dar are și cerere mare. În plus, este cultivat și în Statele Unite, unde fermierii sunt plătiți mult mai mult decât un fermier mediu dintr-o țară producătoare în mod tradițional de cafea.

O cafea Kona de înaltă calitate merită atât timp cât achiziționezi produsul propriu-zis. Este esențial să eviți amestecurie Kona, deoarece în multe cazuri doar 10% din amestec ar putea fi cu adevărat cafea Kona.

2. Cafea boabe Jamaica Blue Mountain

Cota înaltă, temperaturile reci și solul vulcanic ajută la producerea unei recolte care durează aproape 10 luni, care este mult mai mare decât în alte regiuni producătoare de cafea.

Rezultatul acestui proces va fi o cafea bine echilibrată, cu o aciditate corpolentă medie, cu o aromă ușor dulce. Unii spun că această cafea este cea mai fină băutură pe care au savurat-o vreodată.

La fel ca Kona, această cafea este scumpă, dar merită. Fără îndoială, dacă ne gândim la cele mai bune mărci de cafea boabe din lume, trebuie să ne gândim la ceașca de cafea obținută din boabe Blue Mountain.

3. Cafea boabe Kenyan AA

Boabele de cafea din Kenya sunt printre cele mai bune din lume și, prin urmare, sunt pe lista noastră cu cele mai bune mărci de cafea boabe din lume.

„AA” este cea mai bună categorie, urmată de „AB”. În Kenya, cu cât este mai mare cu atât mai bine.

Această cafea se caracterizează prin note dulci de fructe, o aciditate viticolă și un corp siropos.

4. Cafea boabe tanzaniană de tip mazăre

Un bob de cafea de tip mazăre este un singur bob de cafea, rotund, găsit în interiorul fructului de cafea. Un bob de cafea normal conține de obicei două boabe, una lângă alta, fiecare cu o parte plată.

Doar 5% din toate boabele de cafea dintr-o cultură sunt considerate de tip mazăre. Pentru a obține o cantitate mare de boabe numai de tip mazăre, este necesară o sortare manuală riguroasă, care crește costul cafelei.

Cafeaua boabe de tip mazăre din Tanzania este populară deoarece tinde să aibă o aciditate mai strălucitoare, un corp mediu și note de zahăr brun și fructe subtile.

5. Cafea boabe întunecată Sumatra

Cafeaua din nordul Sumatrei tinde să aibă o aciditate mai scăzută, cu un corp dulce și neted. Gustul cafelei poate varia de la cacao și tutun la pământ și erbacee.

Cafeaua din Sumatra este în general procesată folosind o metodă hibridă, similară cu decojirea umedă. Această metodă de procesare este probabil cel mai important factor în rezultatul cafelei.