Home » Advertorial » Cum au devenit tenișii Converse atât de populari? Istoria Converse

Cum au devenit tenișii Converse atât de populari? Istoria Converse

Cum au devenit tenișii Converse atât de populari? Istoria Converse
Cum au devenit tenișii Converse atât de populari? Istoria Converse
Publicat: 31.08.2021

Există foarte multe brand-uri celebre de încălţăminte precum Nike, Adidas, Puma etc. Acestea au devenit populare prin atenţia acordată de către diferiţi sportivi, care au sponsorizat schimbat părerile maselor, aducându-le într-o lumină foarte bună.

Dar pe lângă aceştia mai există o firmă de pantofi cu o istorie foarte interesantă, iar aceasta este bineînţeles, firma Converse.

Cum a început totul?

În 1908, Marquis Mills Converse pleacă de la compania de încălţăminte la care lucra drept manager deoarece doreşte să îşi deschidă propria să companie de pantofi sportivi. Pe vremea acea, pantofii sport erau populari, dar doar pentru sporturile cum sunt fotbalul, tenisul, sau baseball-ul. Acesta nu doreşte să fie încă un nume dintr-o masă de alte firme care produc pantofi sport, aşa că vine cu un plan foarte riscant. Baschetul era un sport nu foarte popular, la vremea aceea fiind practicat de doar aproape două decenii, iar cu mare greutate se puteau găsii pantofi potriviţi. Când Marquis a descoperit faptul că atleţii purtau pantofi care nu erau corespunzători pentru tipul de teren şi pentru mişcările complicate care trebuiau să fie executate, şi-a dat seama că există o mulţime de potenţiali cumpărători, şi a început să conceapă designul care a rămas aproape neschimbat până şi în zilele de azi, lucru pe care puteţi să îl descoperiţi dacă accesaţi https://answear.ro/k/barbati/incaltaminte/pantofi-sport-si-tenisi.

Converse, de atunci şi până acum

În anii 80 şi 90, Converse a crescut cel mai mult în popularitate din cauza tinerilor care purtau modelele Converse All Star, aceştia aducând pantofii de pe terenurile de baschet, pe scenele de rock and roll, în parcuri, pe stradă şi pe terenurile de skateboarding. Imaginea pantofilor Converse a trecut de la cea a pantofilor pentru sportivi, la cea a pantofilor purtaţi de tinerii rebeli, care au un suflet bătrân, aducându-le o calitate retro pe care o deţin şi în ziua de azi. Pantofii Converse All Star au rămas neschimbaţi de foarte mult timp, chiar de la conceperea lor, devenind pantofii ideali pentru orice femeie sau bărbat care doreşte să îşi retrăiască nostalgia acelor vremuri, sau chiar şi pentru tinerii şi tinerele care doresc să se îmbrace în ţinute retro, revoltandu-se faţă de curenturile modei din zilele noastre. Acestea sunt motivele pentru care pantofii All Star au rămas în popularitate de atâta vreme, iar dacă doriţi să să descoperiţi mai multe modele şi tipuri de pantofi, puteţi să căutaţi Converse pe answear.ro.

Pantofii Converse sunt încălţăminte de bună calitate, din pânză, care oferă purtătorului un aer retro, parcă fiind o bucată de modă decupată direct din anii 80. Dar, cu siguranţă că nu sunt singurele încălţări care au astfel de proprietăţi. Dacă doriţi pantofi de tip clasic, care să fie calitativi şi accesibili, magazinul Answear.ro este magazinul pe care îl căutaţi. Şi cu o gamă largă de brand-uri, de la Converse şi Vans, până la Nike şi Adidas, cu siguranţă veţi descoperii ceea ce căutaţi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase