Home » Advertorial » Care sunt opțiunile de umbrire exterioară?

Care sunt opțiunile de umbrire exterioară?

Care sunt opțiunile de umbrire exterioară?
Publicat: 25.08.2022

Posibilitatea de a controla intrarea luminii și a razelor solare în interiorul locuinței, poate avea efecte semnificative asupra acesteia, din punct de vedere energetic. Există mai multe opțiuni pentru umbrirea exterioară, cea mai des întâlnită fiind jaluzelele exterioare. Jaluzelele exterioare sunt concepute atât pentru a oferi siguranță pentru oameni și bunuri, cât și pentru stabilirea unui confort termic potrivit. Astăzi, această opțiune de acoperire a ferestrelor, a devenit extrem de populară, datorită calităților sale de protecție și ușurinței în utilizare.

Ce sunt jaluzelele exterioare și cum funcționează?

Jaluzelele exterioare au rolul de a bloca lumina soarelui și de a menține încăperile răcoroase. Aceste tipuri de jaluzele sunt de obicei realizate din vinil, lemn prefabricat sau masiv, aluminiu și au lamele care pot fi deschise și închise pentru a bloca lumina soarelui și a permite iluminarea naturală în interiorul camerei. Majoritatea oamenilor folosesc aceste tipuri de jaluzele din motive de confidențialitate, dar pot fi folosite și în scopuri estetice.

Există două moduri în care funcționează jaluzelele externe. Una dintre modalitățile în care pot fi acționate, este cea manuală. Aceasta funcționează cu ajutorul unor cabluri, care vor închide și deschide jaluzelele. O altă modalitate este utilizarea unui sistem motor pentru a ridica și a coborî jaluzelele, în mod automat, prin apăsarea unui buton. Ambele metode au însă avantajele și dezavantajele lor.

Tipuri de jaluzele exterioare pentru ferestre

Jaluzelele exterioare sunt pur și simplu sisteme de acoperire a ferestrelor, instalate în afara casei. Sunt concepute pentru a bloca lumina naturală a soarelui, lăsând totuși suficientă lumină pentru a vă menține casa confortabilă. Deși aceste tipuri de jaluzele pot părea inutile la prima vedere, ele joacă de fapt un rol important în menținerea nivelului de confort în interiorul casei.

Există diferite tipuri de jaluzele, de la jaluzele venețiene din vinil, aluminiu, până la jaluzele din lemn masiv. Fiecare tip de jaluzea reprezintă o opțiune excelentă, atât pentru uz casnic, cât și comercial. Cele mai comune sunt vinilul și aluminiu. Vinilul este un material durabil care oferă un aspect curat și este rezistent la decolorare și rupere. Aluminiul ajută la protejarea ferestrei de razele solare, asigurând un aspect modern. Jaluzelele din lemn permit, de asemenea, luminii soarelui să intre în interior, oferind un aspect rustic, călduros.

Jaluzelele sunt o alegere populară în rândul proprietarilor de case care doresc o soluție simplă pentru a-și umbri ferestrele în timp ce se bucură în continuare de iluminare naturală.

Beneficiile utilizării jaluzelelor exterioare pentru acoperirea ferestrelor

Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai conștienți de mediu, vor să se asigure că locuințele lor sunt câte mai prietenoase cu mediul înconjurător. Jaluzelele exterioare ajută la reducerea cantității de energie care servește la încălzirea casei. Deoarece jaluzelele exterioare sunt instalate în afara ferestrelor dumneavoastră, acestea nu necesită energie electrică suplimentară pentru a le rula.

De asemenea, jaluzelele exterioare pot scădea temperatura în casă, fără a cheltui în plus. Când casa este expusă la lumina directă a soarelui, se încălzește mai mult decât în mod normal. Prin instalarea jaluzelelor exterioare, puteți permite să pătrundă multă lumină naturală în locuință, blocând în același timp razele solare care ar provoca supraîncălzirea casei.

Prețurile pentru jaluzelele exterioare variază în funcție de dimensiunile lor, materialele și modalitatea de acționare. De regulă, prețurile medii se situează între 60 și 480 RON/mp. Pentru a afla prețul exact, solicitați specialiștilor oferte de preț pentru jaluzele externe. Veți primi mai multe oferte, în urma unei cereri introduse, cu toate detaliile aferente materialelor, dimensiunilor și sistemelor de montare. În funcție de ofertele primite, alegeți-o pe cea care corespunde bugetului și propriilor nevoi.

Dacă doriți un sistem de umbrire exterioară modern și aspectuos, puteți lua în considerare jaluzelele exterioare. Nu numai că vor ajuta la economisirea banilor pe termen lung, dar vă vor ajuta și casa să rămână mai răcoroasă, mai ecologică și mai eficientă din punct de vedere energetic.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase