Teoria conspiratiei

Publicat: 09.11.2007
Potrivit lui Dan-Silviu Boerescu, autorul acestui articol, istoria este nu doar o inlantuire de conspiratii, ci chiar o imensa conspiratie in sine, ilustrand perfect, de la Iisus la Saddam Hussein, tocmai teoria… conspiratiei.

J. JACOBOVICH, SIMCHA (1953). Cineast canadian de origine israeliana, fluent in limba romana (parintii sai sunt evrei nascuti la Iasi), autor al documentarelor Iacov, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus (2003) si Mormantul pierdut al lui Iisus (2007), bazate pe inscriptiile (false?) descoperite pe sarcofage intr-o necropola de langa Ierusalim.
K. KENNEDY, JOHN FITZGERALD (1917-1963). Presedinte american impotriva caruia au avut loc doua tentative de asasinat: una ratata (11 decembrie 1960, Richard Paul Pavlick) si una reusita (22 noiembrie 1963, Lee Harvey Oswald?).
L. LENIN, VLADIMIR ILICI ULIANOV (1870-1924). Parintele Revolutiei Sovietice, sponsorizat de serviciile secrete germane, al caror agent de influenta a fost in perioada premergatoare primului Razboi Mondial. Dupa o tentativa de asasinare esuata, pe 14 ianuarie 1918, anarhista Fanny Kaplan il impusca la 30 august 1918. Ranile vor avea numeroase consecinte medicale, care, asociate cu ravagiile sifilisului, il vor transforma pe Lenin intr-un suferind perpetuu, acesta agonizand timp de sase ani.
M. McCARTHY, JOSEPH (1908-1957). Senator republican, promotor al „vanatorii de vrajitoare“ din anii ’50, in cursul careia numerosi intelectuali si artisti americani au fost acuzati de spionaj si simpatii comuniste. Discreditat de catre clasa politica, moare in circumstante neclare (hepatita?; alcoolism?) la doar 48 de ani.
N. NIXON, RICHARD M. (1911-1994). Presedinte american impotriva caruia au fost organizate doua tentative de asasinat: 14 aprilie 1972 (Arthur Bremer, care, in acelasi an, il va impusca pe candidatul prezidential George Wallace, lasandu-l paralizat pe viata) si 22 februarie 1974 (Samuel Byck, care a vrut sa deturneze un avion comercial si sa-l faca sa se prabuseasca deasupra Casei Albe). Ambii atentatori au fost diagnosticati cu „probleme psihiatrice“.
O. OSWALD, LEE HARVEY (1939-1963). Infanterist american, dezertor in Uniunea Sovietica (unde a locuit la Minsk si s-a casatorit cu o rusoaica, Marina Prusakova). Reintors in 1962 in SUA, incearca, pe 10 aprilie 1963, sa-l ucida pe generalul Walker (cunoscut segregationist), iar pe 22 noiembrie 1963 este arestat sub acuzatia de a-l fi asasinat pe presedintele Kennedy. Doua zile mai tarziu este impuscat de Jack Ruby (proprietar al unui club de noapte), in subsolul sediului politiei din Dallas, in prezenta reporterilor si a camerelor de luat vederi.

P. „PAUL IS DEAD“.
Teorie care a inceput sa circule in 1969, acreditand ideea ca Paul McCartney, membru al formatiei Beatles, ar fi murit in 1966, dar ar fi fost inlocuit cu o sosie. Teoria s-a bazat initial pe mesaje incifrate din textele Beatles si pe simbolistica unor coperti de album ale trupei. In 1993, interpretul lanseaza albumul intitulat parodic Paul Is Live.
Q. QUAYLE, STEVE. Autor american care, analizand moartea violenta din 2005 a savantului de origine coreeana Jeong Im, a facut senzatie anuntand ca acesta este al 40-lea caz de asasinat – in numai patru ani – in randul microbiologilor din SUA, parte a unei conspiratii legate de cercetarile privind realizarea de arme biologice.
R. ROSWELL. Cel mai renumit caz de „intalnire de gradul III“, adica de presupus contact cu extraterestrii, anuntat pe 8 iulie 1947, de un ziar din New Mexico. Ramasitele unui OZN ar fi fost identificate de un fermier, insa armata si serviciile speciale ar fi musamalizat cazul, negand inclusiv eventuala autopsie ulterioara a membrilor echipajului. Filmul alb-negru al autopsiei a fost lansat in 1995.
S. SAGAN, CARL (1934-1996). Astronom american, autor al serialului de televiziune Cosmos: A Personal Voyage (1980). Desi ulterior a negat aceasta teza, intr-o carte scrisa in 1966 impreuna cu astronomul sovietic I.S. Sklovski (Viata inteligenta din Univers) el sustine ca au existat si vor mai exista contacte cu civilizatia extraterestra avansata.
T. TRUMAN, HARRY S. (1984-1972). Presedinte american impotriva caruia, pe 1 noiembrie 1950, a avut loc o tentativa nereusita de asasinat, organizata de un grup de complotisti care militau pentru cauza independentei Puerto Rico. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase