Home » Cultură » 5 Situri antice importante care ar putea fi portaluri către alte lumi – FOTO+VIDEO

5 Situri antice importante care ar putea fi portaluri către alte lumi – FOTO+VIDEO

Publicat: 22.05.2016
Multe culturi antice vorbesc despre existenţa portalurilor spre alte lumi şi pasaje către locurile unde locuiesc "creatorii".

Înţelepciunea convenţională ne spune că aceste poveşti sunt doar mituri şi legende. Cu toate acestea, fişierele recent declasificate de FBI confirmă că Pământul nostru a fost vizitat de fiinţe din alte dimensiuni şi planete.

NASA a anunţat că acele „portaluri” într-adevăr par a fi ascunse în câmpul magnetic al Pământului. Mai jos vă prezentăm 5 locuri care ar putea fi portaluri către alte lumi sau găuri de vierme.

5.Tiahuanaco, Bolivia, „Poarta Soarelui”

Sursa foto:Daniel Maciel

Unii cred că ar fi un portal către ţara zeilor. Legendele despre „Poarta Soarelui” din Bolivia sunt similare cu legendele din regiunea Anzilor. Tiahuanaco este un oraş, care pe vremuri era unul dintre cele mai importante în America antică, cu legende care afirmă că zeul Soare, Viracocha, a apărut în aici şi a făcut oraşul „locul creaţiei” – loc unde a fost conceput omul.

Săpat într-un bloc de piatră vechi de 14.000 de ani, poarta lui de acces afişează ceea ce pare a fi o fiinţă umană cu „căşti de protecţie dreptunghiulare”. Acest fapt a făcut ca mulţi cercetători să afirme că scopul porţii este, într-adevăr, conectat cu ceva astronomic. Afirmaţiile au stârnit dezbateri aprinse.

Vârful arcului dispune de o sculptură a ceea ce era presupusul Zeul soarelui. Deşi acum stă în poziţie verticală, poarta, care a fost găsită de către exploratorii europeni la mijlocul anilor 1.800, era culcată pe orizontală. Pare să aibă o fisură mare în partea de sus a arcului. Nu se ştie cum s-a întâmplat acest lucru.

4. Poarta stelelor din Ranmasu Uyana Stargate, Sri Lanka

Sculptate într-o bucată masivă de zid cu cea mai mare parte ascunsă între bolovani, sistemele de peşteri din Ranmasu Uyana sunt ceea ce se crede a fi o hartă stelară sau o diagramă a stelelor. Simbolurile sculptate pe stâncă se cred a fi coduri ce pot deschide poarta stelară şi permite deschizătorului să călătorească din această lume în alte zone ale universului. Vizavi de harta stelelor, sunt patru pietre numite scaune.

Denumirea diagramei stelare este Sakwala Chakraya, care înseamnă „Cercul de rotaţie al Universului”. Potrivit interpretării lui Sinhala, Sakwala înseamnă univers şi Chakraya înseamnă mişcarea în rotaţie.

În multe legende antice native americane, portalurile sau porţile stelare au fost reprezentate prin cercuri. Hărţi stelare similare au fost găsite şi în alte situri antice spre exemplu porţile stelare Abu Ghurab din Egipt.

3. Abydos, Egipt

Sursa foto:Roland Unger

Unul dintre cele mai vechi oraşe ale Egiptului Antic, Abydos este, probabil, unul dintre cele mai importante situri din Egipt şi cu siguranţă unul dintre cele mai interesante. În special, Templul lui Seti I pare să arate hieroglife cu maşini zburătoare moderne.

O doamnă pe nume Dorothy Eady a pretins că este reîncarnarea unei fete de ţăran egiptean pe nume Bentreshyt şi era iubita secretă a Faraonului Seti. Ea a rămas însărcinată de la el, dar înainte de a afla că e însărcinată, fata s-a sinucis. Acum, în secolul XX, Dorothy era capabilă să transcrie texte antice egiptene şi chiar ştia unde arheologii ar trebui să sape pentru a excava rămăşiţele oraşului antic. Ea ştia unde erau camerele secrete şi locul grădinilor, care au fost de mult timp îngropate.

În 2003, Michael Schratt, un inginer aerospaţial militar, a declarat că Abydos stă pe o poartă stelară în mod natural. Chiar şi mai controversat ar fi că guvernul Statelor Unite a fost conştient de acest lucru şi a folosit de fapt acest sit.

În afară de hieroglilfele neobişnuite asemănătoare cu elicoptere au fost menţionate anterior că ar fi fost utilizate pentru a transporta pasagerii în lumea stelelor, fiind foarte similare cu conceptul modern de a portretiza o gaură de vierme.

2. Gobekli Tepe, Turcia

Sursa foto:Benefits

Considerat a fi cel mai vechi templu de piatră din lume, situl Göbekli Tepe are mai multe cercuri de stâlpi în forma de T. Fiecare pilon de piatră în formă de „T” este gravat cu sculptura unui animal: spre exemplu un leu sau o oaie.

Doi dintre aceşti stâlpi stau în mijlocul cercurilor, creând o arcadă. Potrivit unor păreri, aceşti piloni sunt rămăşiţe ale unor portaluri sau porţi stelare, pe care oamenii din vechime le-au folosit pentru a ajunge spre „lumea cerului.”

Coloanele „T” sunt foarte asemănătoare cu „Poarta zeilor” din Hayu Marca (Peru). Deşi situl a fost înregistrat încă din anii 1960, aceasta nu a fost cercetat până la mijlocul anilor ’90, când au fost descoperiţi stâlpii în formă de T. Estimările datează că situl are aproximativ 12.000 de ani.

1. Vârtejul Sedona şi „Uşa Zeilor”

Sursa foto:Tedsan64

Sedona, un mic oraş din Arizona, a fost o dată cunoscut de nativii triburilor americane din Nawanda. Iar la un moment dat, acest oraş a devenit sacru pentru ei. Se spune că acele Red Rocks din deşert înconjurau oraşul mic şi creau vârtejuri cu capacitatea de a transporta oameni într-un loc în altul dintr-o dimensiune în alta.

Nativii americani considerau că aceste roci erau încărcate spiritual. În munţii din Arizona, se pretinde că ar exista „Uşa Zeilor” – un portal ciudat cu un arc de piatră spre un alt timp şi spaţiu. În anii 1950, un membru al unui trib local a relatat povestea poporului său, care datează din anii 1800. Trei membri de trib, au descoperit arcada în timp ce mergea în deşert. Povestea spune că, atunci când unul dintre ei a trecut prea acolo pur şi simplu a dispărut. Ceilalţi doi, crezând că au atins un teren sacru, au fugit din sit.

Sursa: Listverse

Vă recomandăm şi aceste articole:

5 MISTERE imense ale marilor familii regale. Ce s-a întâmplat cu prinţesa Anastasia? – FOTO

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase