Home » D:News » Teoria CONSPIRAŢIEI din spatele unei statui celebre greceşti. ”Erau similare cu cele pe care le avem astăzi” FOTO+VIDEO

Teoria CONSPIRAŢIEI din spatele unei statui celebre greceşti. ”Erau similare cu cele pe care le avem astăzi” FOTO+VIDEO

Publicat: 06.02.2016
Legenda spune că oracolul din Delphi a realizat interconexiunea dintre preoţi şi fiinţele supranaurale cu ajutorul tehnologie avansate şi a informaţiei.
Şi teoreticienii conspiraţiei susţin că acesta este modul în care un laptop din zilele noastre a ajuns într-o sculptură grecească ce datează din anul 100 î. Hr.
 
Istoricii afirmă, însă, că sculptura înfăţişează o femeie decedată ”care atinge capacul unui piept superficial”.
 
„Nu spun că acest lucru este reprezentarea unui laptop antic. Dar când mă uit la această sculptură, eu nu pot să nu cred că aceasta înfăţişează oracolul din Delfi, care, conform presupunerilor,  trebuia să permită preoţilor să se conecteze cu zei pentru a prelua informaţii avansate de la ei”, susţin teoreticienii conspiraţiei pe canalul lor de youtube StillSpeakingOut.
 
Statuia, „Naiskos, Femeia Înscăunată cu înspţitorul” este expusă de către J. Paul la Muzeul Getty din Malibu, California.
„Stând într-un fotoliu pernă, o femeie se întinde pentru a atinge capacul unui piept superficial pe care-l ţine o servitoare la propriile funeralii ale doamnei”, este scris în descrierea istoricului.
 
Conceptul acestei imagini a fost o parte, timp de secole, din arta funerară la greci şi, cel mai probabil, se referă la speranţa că oamenii decedaţi vor avea în continuare aceleaşi plăceri pământeşti şi în viaţa de apoi.
 
 
”Acesta prezintă un obiect care se aseamănă mult cu un laptop modern sau un dispozitiv portabil cu porturi USB”, a explicat StillSpeakingOut.
 
Mitul spune că oracolul din Delphi permitea preoţiilor să se conecteze cu zeii, extratereştrii sau cu călătorii în timp, care le-ar împărtăşi „informaţii avansate şi dispozitive de înaltă tehnologie”.
 
 
”Cei, care nu cred în extratereştri sau în călătoria în timp, consideră că obiectul este o tabletă de ceară pe care grecii antici o foloseau pentru a scrie cu pe ea cu un stilou”, citează Inquisitr.
 
Dar investigatori paranormali susţin că „tableta de ceară” care este prezentată în sculptura de relief funerar nu seamănă cu alte tăbliţe cerate văzut în arta greacă.  
 
StillSpeakingOut afirmă că obiectul prezentat în sculptură este mult mai subţire decât alte tăbliţe cerate şi că femeia nu ţine un stiloul în mână.
 
 
Teoreticienii conspiraţiei susţin că pe lângă toate ochii femeii se concentrează pe capacul interior al obiectului, în aceeaşi loc unde ar fi monitorul unui laptop.
 
„Eu nu pot ajuta, dar cred că Erich von Däniken avusese dreptate în tot acest timp că cele mai multe dintre aceste mituri despre artefactele magice date de zei pentru un grup foarte restrâns de indivizi din civilizatiile antice erau dispozitive de înaltă tehnologie similare cu cele pe care le avem astăzi „, afirmă StillSpeakingOut. 
 
Sursa: Mail Online
 
Vă mai recomandăm şi: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase