Home » Cultură » Cel mai bun tânăr pianist din Germania este un român

Cel mai bun tânăr pianist din Germania este un român

Cel mai bun tânăr pianist din Germania este un român
Publicat: 20.05.2016
În toamna anului 2014, Mihai Cătălin Tarase a susţinut cu brio examenul de admitere la Gimnaziul de Muzică din Montabaur, Germania.

Conform ziarului „Telegraf” din Constanţa, Mihai Constantin Tarase (12 ani) a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Interpretare care a avut loc, recent, la Kassel.

După ce a obţinut locul I la faza regională a concursului, tânărul constănţean a putut participa la etapa finală datorită unei dispense de vârstă, pe care juriul i-a acordat-o. Astfel, performanţa micului pianist este şi mai mare, el concurând în finală cu elevi de liceu.

În toamna anului 2014, Mihai Cătălin Tarase a susţinut cu brio examenul de admitere la Gimnaziul de Muzică din Montabaur, Germania, „Landesmusikgymnasium”, fiind promovat din clasa a III-a direct în clasa a V-a, sub îndrumarea profesoarei de pian Natalia Adomeit şi, după premiile obţinute în România, a început să „colecţioneze” premii şi în Germania, premii care i-au dat posibilitatea să participe la master class-uri cu profesori celebri.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase