Home » Cultură » COOLTURA de WEEKEND. Gloria fotbalului românesc, rock cu umor Zdob şi Zdub şi Cei trei purceluşi

COOLTURA de WEEKEND. Gloria fotbalului românesc, rock cu umor Zdob şi Zdub şi Cei trei purceluşi

COOLTURA de WEEKEND. Gloria fotbalului românesc, rock cu umor Zdob şi Zdub şi Cei trei purceluşi
Publicat: 10.02.2017
Weekend-ul începe vesel şi dinamic cu un concert al băieţilor de la Zdob şi Zdub. Pentru nostagici microbişti, s-a pus la cale o conferinţă de presă despre FC Oţelul Galaţi. În rest, trei piese de teatru româneşti de la Godot: "Cei trei purceluşi", "Iona", "Din înţălepciunea lui Dorel."

Supercupa României, Cupa UEFA Intertoto, meciuri naţionale şi internaţionale, victorii însemnate. FC Oţelul Galaţi a marcat istoria fotbalului românesc, fiind una dintre echipele noastre emblematice. Vineri, 10 februarie, orele 12:00, la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă va avea loc conferinţa de presă – “Istoria unui simbol: FC Oţelul Galaţi”, notează Mediafax.

Vin cu istorisiri şi amintiri: Cristian Ţopescu, Dumitru Dumitriu şi Mihai Stochiţă.

a mai renaşte vreodată gloria acestei echipe? Doar timpul ne va putea spune cum se va transforma acest destin oţelit, această istorie topită.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Concert: Zdob şi Zdub, vineri, 23:15, Berăria H

Rock alternativ din Republica Moldova. În 1994, un grup de amici din oraşul Străşeni, Republica Moldova, băieţii de la Zdob şi Zdub o înfiinţat o formaţie. De la „Bunica bate toba”, la „DJ Vasile” şi „Everybody in the casa mare”, Roman Iagupov şi prietenii lui ne-au dat hiturile pe care le-am pus la chefuri & majorate. Rock cu umor, ludic, cu nerv.

Pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Teatru: „Cei trei purceluşi”, sâmbătă, 11:00, Godot cafe-teatru

Teatrul Dubee Doo invită publicul în lumea poveştilor cu personaje simpatice şi pline de voie bună.

Trei purceluşi grozavi vor încerca fiecare să-şi construiască propria casă aşa cum ştiu ei mai bine. Cei trei frăţiori isteţi sunt uneori naivi, dar îşi dau silinţa să facă lucrurile cât mai bine, pe măsura puterilor lor. Vom vedea dacă lupul cel rău va reuşi să le dărâme sau nu casele. Morala este însă una si sigură: atunci când faci ceva, fă totul cât poţi de bine!

Pagina de Facebook a evenimentului, aici

Teatru: „Din înţălepciunea lui Dorel”, vineri, 19:00, Godot cafe-teatru

Un spectacol de Andrei Ciopec – cel mai bun actor la Gala Hop 2014

Un mecanic auto părăsit de o actriţă, povesteşte cu umor şi înţelepciune păţaniile prin care a trecut, spunându-şi parerea despre relaţii, despre muncă, dar şi despre actorie. Un spectacol de viaţă, cu viaţă, la care râzi de-ţi vine mintea la cap.

Pagina de Facebook a evenimentului: aici.

Teatru: Iona după Marin Sorescu, sâmbătă, 19:00, Godot

Adaptarea după piesa lui Marin Sorescu, I.O.N.A, preia tema centrală de singurătate şi o transpune în drama omului modern, înghiţit de un peşte metafizic, creat în subconştientul bolnăvicios al interpretului pentru a-l proteja de evenimentele tragice ce i-au pus stăpânire pe viaţă. În final acelaşi peşte îl va arunca într-o spirală descendentă spre autoizolare şi autodistrugere. I.O.N.A nu este Iona. Acronimul este folosit pentru a pune în valoare multiplele personalităţi ce se creează in interiorul „pescarului” pentru a-l ajuta să respingă realitatea, este insula de salvare de universul înconjurător, absurd şi poate, dezolant.

Pagina de Facebook a eveniemntului, aici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

COOLTURA de WEEKEND. Filme în cursa pentru Oscar 2017 şi teatru în era exibiţionismului pe internet

COOLTURA de WEEKEND. Unde te poţi distra, dar şi culturaliza

Regizorul moldovean care a innebunit internetul romanesc cu „scurt-metrajele” sale!

CinemaPRO a anunţat deschiderea stagiunii de teatru pentru copii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase