Home » Cultură » VIDEO Berlinala 2017: „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, Ursul de Argint pentru cea mai bună realizare artistică/ Ursul de Aur, acordat filmului maghiar „On Body and Soul”

VIDEO Berlinala 2017: „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, Ursul de Argint pentru cea mai bună realizare artistică/ Ursul de Aur, acordat filmului maghiar „On Body and Soul”

VIDEO Berlinala 2017: „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, Ursul de Argint pentru cea mai bună realizare artistică/ Ursul de Aur, acordat filmului maghiar „On Body and Soul”
Publicat: 19.02.2017
Filmul „Ana, mon Amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit Ursul de Argint la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, pentru pentru cel mai bun montaj, premiul fiind acordat Danei Bunescu, la ceremonia de premiere ce a avut loc sâmbătă seară, la Berlinale Palast. De asemenea, filmul „Felicite”, regizat de Alain Gomis a primit Ursul de Argint, iar Ursul de Aur a revenit filmului „On Body and Soul/ A Teströl és Lélekröl”, regizat de regizoarea maghiară Ildikó Enyedi.

Festivalul de Film de la Berlin şi-a desemnat sâmbătă seară câştigătorii celei de-a 67-a ediţii, ce s-a desfăşurat între 9-19 februarie, în capitala Germaniei.

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”, pentru realizări artistice şi tehnice deosebite.

Pelicula a fost proiectată vineri seară în competiţia oficială. Călin Peter Netzer a câştigat marele premiu la Berlin, Ursul de Aur, în 2013, cu filmul „Poziţia copilului”.

„Ana, mon amour” s-a bucurat de privilegiul de a fi ultimul film proiectat în cadrul competiţiei oficiale a prestigiosului festival de la Berlin. 

„Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminiţa, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu.

Puteţi citi un interviu cu scriitorul Cezar Paul Bădescu aici

 

 

 

Premiul Ursul de Aur de la Berlinală 2017 a revenit filmului „On Body and Soul/ A Teströl és Lélekröl” regizat de regizoarea Ildikó Enyedi din Ungaria. Premiul Ursul de Argint a fost decernat de Paul Verhoeven care a mărturisit că „juriul s-a îndrăgostit de acest film din cauza compasiunii”.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât de ”periculoase” sunt filmele de groază? Efectele necunoscute pe care le au asupra ta, dezvăluite de cercetători – VIDEO

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase