Home » Cultură » Proiecţii de film documentar KineDok, între 4 şi 30 iunie, în mai multe oraşe din ţară

Proiecţii de film documentar KineDok, între 4 şi 30 iunie, în mai multe oraşe din ţară

Proiecţii de film documentar KineDok, între 4 şi 30 iunie, în mai multe oraşe din ţară
Publicat: 02.06.2018
Proiectul KineDok powered by One World Romania aduce, în perioada 4 - 30 iunie, 14 proiecţii de film documentar în mai multe oraşe din ţară, de la Iaşi la Timişoara şi de la Alba-Iulia la Galaţi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
De data aceasta, organizatorii se concentrează pe istorii recente şi ideologii apuse, precum conflictul interetnic din 1990 de la Târgu Mureş, în filmul „Campionul din Balcani”, oraşul considerat odată poarta de aur a socialismului, în „Hotel Răsărit”, şi vechea cale ferată a pionierilor, în „Tren spre maturitate”. De asemenea, publicul poate afla cum se reflectă criza europeană a refugiaţilor într-un sătuc pe cale de dispariţie din Bulgaria, în „Poştaşul Cumsecade”, şi ce înseamnă să fii cadru medical în „triunghiul morţii” din centrul Irakului în documentarul „Nicăieri unde să te ascunzi”.

Proiecţiile vor fi urmate de discuţii interesante cu invitaţi special aleşi pentru fiecare temă în parte, istorici, politologi etc.

KineDok este un program unic în Europa, desfăşurându-se concomitent în şapte ţări partenere, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de spaţii din toate cele şapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obişnuite şi să participe la dezbaterile animate de după proiecţii, unde sunt invitaţi regizori, protagonişti şi specialişti locali din diferite domenii.
 
Programul evenimentului se găseşte pe kinedok.net.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase