Home » Cultură » Romanul „Pălăria Preşedintelui”, scris de Antoine Laurain, va fi lansat la Bucureşti, în prezenţa autorului

Romanul „Pălăria Preşedintelui”, scris de Antoine Laurain, va fi lansat la Bucureşti, în prezenţa autorului

Romanul „Pălăria Preşedintelui”, scris de Antoine Laurain, va fi lansat la Bucureşti, în prezenţa autorului
Publicat: 26.06.2018
Scriitorul francez Antoine Laurain îşi lansează romanul "Pălăria Preşedintelui" ("Le Chapeau de Mitterrand") marţi, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Romanul „Pălăria Preşedintelui”, ecranizat în 2014 în regia lui Robin Davis, este lansat la Bucureşti în prezenţa autorului, scriitorul francez Antoine Laurain. La lansarea care are loc marţi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, vor participa, alături de Antoine Laurain, Marius Constantinescu şi Mihaela Dedeoglu, jurnalişti culturali, şi Adina Dinitoiu, critic literar. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Romanul „Pălăria Preşedintelui” a câştigat premiile Landerneau Découvertes şi Relay des Voyageurs şi a apărut recent în limba română, în traducerea lui Doru Mareş. Tradus în peste 15 limbi străine, în Marea Britanie a intrat în Kindle Top 5 şi a devenit Waterstone Book Club Choice în 2013, în SUA, tot în 2013 a fost selectat pentru ABA’s Indies Introduce Debut Authors, iar, în Germania, în 2016, s-a aflat pentru mai multe săptămâni printre primele zece titluri din topul publicaţiei Der Spiegel, arată editorii.

Personajul central al cărţii este o pălărie pierdută de preşedintele Franţei, François Mitterrand, în 1986, care schimbă viaţa celor care o găsesc într-un lanţ de evenimente umoristice ce surprind societatea franceză de la finalul anilor ’80, potrivit Mediafax.

Antoine Laurain este scriitor, jurnalist, scenarist şi colecţionar de antichităţi. S-a născut la Paris, la începutul anilor ’70. După ce a studiat cinematografia, şi-a început cariera regizând scurtmetraje şi scriind scenarii. Primul său roman, „Ailleurs si j’y suis”, apărut în 2007, a obţinut premiul Drouot. Un alt bestseller internaţional al lui Antoine Laurain este romanul său din 2014 „La Femme au carnet rouge”, publicat în peste 20 de ţări, care a fost urmat, în 2016, de „Rhapsodie française”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase