Antonio Casalinho, noua stea a baletului, în vârstă de doar 15 ani, va dansa la Opera Naţională din Bucureşti

09 12. 2018, 15:00
La nici 16 ani, tânărul balerin portughez Antonio Casalinho este considerat noua stea a baletului mondial şi va oferi un adevărat regal de balet clasic şi contemporan alături de elevi ai Conservatorio Inteternational de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia şi de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti.
 
Toţi banii strânşi în urma spectacolului vor fi donaţi către Rebeca Cojocariu, o fetiţă de 5 ani care suferă de o boală rară şi pentru care medicii încă nu au găsit o soluţie. Robert Enache şi Mihaela Soare, prim balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, s-au alăturat şi ei cauzei şi vor dedica Rebecăi o variaţie din spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci”, de P. I. Ceaikovski, pe 16 ianuarie.
 
Tânărul portughez António Casalinho este considerat cel mai promiţător balerin al momentului. Acesta a câştigat cea mai mare competiţie pentru tineri balerini din America – Youth America Grand Prix. Totodată, în 2017 a câştigat „Portugal got talent”, iar, în iulie 2018, a obţinut medalia de aur la Concursul internaţional de balet de la Varna, Bulgaria.
 
Rebeca Cojocariu, fetiţa care este imaginea acestui spectacol, suferă de boala Batten, o maladie genetică degenerativă rară. Această boală se manifestă începând cu vârsta de 2-3 ani, iar starea sănătăţii copiilor diagnosticaţi se degradează ireversibil (la 4-5 ani începe să se instaleze o formă de demenţă), iar între 8 şi 12 ani survine decesul. În faţa acestei situaţii teribile, părinţii Rebecăi au renunţat la tot şi s-au mutat în Germania, pentru a avea acces la un tratament care încetineşte efectele bolii. Aceştia speră să câştige timp astfel încât ştiinţa să descopere un leac miraculos, se mai arată în comunicatul de presă.