Home » Cultura » Descoperă Acum: Exoplaneta cu o orbită unică. Durata somnului influenţează riscul de probleme cardiace. Misterul primei extincţii în masă a fost elucidat

Descoperă Acum: Exoplaneta cu o orbită unică. Durata somnului influenţează riscul de probleme cardiace. Misterul primei extincţii în masă a fost elucidat

Autor: Mihaela STOICA 09.08.2019
O exoplanetă aflată la 100 ani-lumină are o orbită unică care îi contrariază pe astronomi.

Un start up german vrea să construiască o maşină electrică cu panouri solare şi care va avea un sistem de filtrare a aerului bazat pe muşchi.

Minecraft, unul dintre cele mai populare jocuri, va fi folosit de către inginerii de la Facebook pentru antrenarea algoritmului AI.

Calitatea şi durata somnului sunt foarte importante pentru sănătatea oamenilor, iar un studiu recent a arătat care este numărul optim de ore de odihnă care nu cresc riscurile de probleme cardio-vasculare.

În mod convenţional, oamenii de ştiinţă acceptă existenţa a cinci mari extincţii în istoria Pământului. O cercetare recentă a scos la iveală detalii neştiute despre prima mare extincţie în masă.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 2-6 septembrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg: