Home » Cultură » Când se va desfășura Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2020

Când se va desfășura Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2020

Când se va desfășura Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2020
Sursa foto: Facebook
Publicat: 08.06.2020

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) anunță că acesta se va desfășura între 31 iulie și 9 august.

„Am promis că ne vedem anul acesta, ne ținem de promisiune!”, au transmis organizatorii TIFF.

Ediția a 19-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august.

„Un TIFF cu aer de vacanță, cu proiecții în aer liber, filme bune și multe surprize, în care #StaySafe va fi prioritatea noastră. Save the dates!”, mai anunță organizatorii, fără să dea alte detalii, scrie Mediafax.

TIFF generează un impact economic de 7,5 milioane de euro, relevă un studiu al Facultăţii de Business din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB). Studiul mai arata în 2016 că ponderea clujenilor în totalul participanţilor la TIFF se situează între 81% şi 85%, restul participanţilor fiind turişti din alte judeţe sau din străinătate.

TIFF 2020 se va desfășura între 31 iulie și 9 august

Cercetarea UBB a fost realizată în 2014 şi 2015 pe un eşantion reprezentativ de peste 1.000 de persoane, dintre care 828 participanţi la TIFF cu domiciliul stabil în Cluj-Napoca în ultimele 6 luni înaintea festivalului, inclusiv studenţi, şi 178 de participanţi proveniţi din alte oraşe şi din străinătate.

Anul trecut, trofeul TIFF, în valoare de 15.000 de euro, a fost acordat filmului columbian „Monos” (2019), regizat de Alejandro Landes.

Pelicula câştigătoare, care a primit la festivalul Sundance premiul special al juriului, spune povestea a opt adolescenţi, membri ai unei trupe de gherilă şi a unei ostatice, care se ascund în munţii columbieni. Uciderea accidentală a preţioasei lor vaci, Shakira, va declanşa o luptă sângeroasă pentru supravieţuire.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase