Home » Cultură » Simbolurile folosite de vrăjitoare, descoperite într-o biserică medievală

Simbolurile folosite de vrăjitoare, descoperite într-o biserică medievală

Simbolurile folosite de vrăjitoare, descoperite într-o biserică medievală
Arheologii explică faptul că simboluri similare au fost găsite și în alte clădiri din Regatul Unit. Credit foto: HS2
Publicat: 02.11.2020

Arheologii explică faptul că simboluri similare au fost găsite și în alte clădiri din Regatul Unit.

Arheologii au descoperit „simboluri de vrăjitoare” în rămășițele bisericii medievale St. Mary the Virgin din Stoke Mandeville, Buckinghamshire, Anglia.

Oamenii de știință au găsit două pietre pe care erau gravate simbolul unui cerc care conținea linii care radiază dintr-o gaură centrală.

GALERIE FOTO

Se crede că acestea simboluri aparțin  vrăjitoarelor, fiind simboluri ale unei forme de magie apotropaică care îndepărtează răul și influențele maligne prin „capturarea” lor într-un labirint.

Semne similare au fost găsite pe clădirile din toată Marea Britanie și, în unele cazuri, pot fi interpretate în mod rezonabil ca cadranele solare folosite pentru a măsura timpul. Cu toate acestea, semnele Sf. Maria au fost găsite în pereții contrafortului vestic practic la nivelul solului, iar acolo nu era soare care să lumineze acea piatră și să permită folosirea acesteia drept ceas, notează The History Blog.

O serie de descoperiri interesante

Echipa a excavat locul bisericii demolate de mult pentru a salva orice rămășițe arheologice și umane din cimitirul bisericii înainte de construirea HS2, o nouă cale ferată de mare viteză care leagă Londra de Scoția și cele 25 de opriri între ele.

Cercetarea detaliată a structurii bisericii a permis arheologilor să realizeze o istorie a dezvoltării acesteia. Biserica a început ca o capelă construită în jurul anului 1070, la scurt timp după cucerirea normandă și poate că a fost la început capela privată a stăpânului conacului din acel moment. Biserica a fost extinsă în curând și i-a fost adăugată o navă în jurul anilor 1340. Aceste noi adăugiri par să marcheze o tranziție de la o capelă folosită pentru rugăciunea privată la o biserică folosită de sătenii locului.

Vechea biserică a fost înlocuită cu o biserică parohială din cărămidă roșie aflată în mijlocul satului în 1866, iar cea veche de la marginea așezării a căzut în paragină. A fost părăsită în secolul al XX-lea și demolată în 1966. Din păcate, demolarea nu a fost documentată la acea vreme, așa că arheologii habar nu aveau ce se mai găsea în ruinele bisericii. Spre surprinderea tuturor, o secțiune semnificativă a bisericii din secolul al XIV-lea era încă acolo, podelele sunt intacte, iar pereții au o înălțime de aproape cinci metri.

Întreaga biserică este acum excavată și demontată cu atenție. Se așteaptă ca lucrările să continue în 2021 și pot găsi chiar mai mult odată ce au fost ridicate rămășițele medievale, de exemplu o biserică saxonă care ar fi putut exista pe locul respectiv înainte de construirea capelei normande.

Citește și:

Decoperire macabră sub o biserică medievală, lângă rezidenţa Arhiepiscopului de Cantebury . ”Este o imagine care îţi dă fiori”

SECRETUL labirinturilor din catedralele medievale. Biserica îi ardea pe rug dacă îi prindea pe cei care le făceau

Legendele din spatele garguilor de pe Notre Dame. Ce trebuie ştiut despre creaturile de pe catedrala pariziană – GALERIE FOTO

OZN-uri in arta medievala?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase