Home » Cultură » Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical. Tranzacția ajunge la sute de milioane de dolari

Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical. Tranzacția ajunge la sute de milioane de dolari

Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical. Tranzacția ajunge la sute de milioane de dolari
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.12.2021

Bruce Springsteen a vândut drepturile asupra catalogului său muzical către Sony Music Entertainment, potrivit unui comunicat al Sony.

Prin intermediul a două acorduri separate, vânzarea ar include activitatea lui Bruce Springsteen la Columbia Records, deținută de Sony, atât în calitate de cântăreț, cât și de compozitor, se arată în comunicat. Firma de investiții Eldridge Industries s-a asociat cu Sony pentru achiziția catalogului de compoziții.

Tranzacția ar fi cea mai mare tranzacție realizată vreodată pentru catalogul unui singur artist, la o valoare care ar putea fi de peste 500 de milioane de dolari, potrivit The New York Times, care citează surse informate despre această tranzacție.

Springsteen, unul dintre cei mai importanți artiști rock din toate timpurile

„Sunt un artist care poate spune cu adevărat că atunci când am semnat cu Columbia Records în 1972, am venit la locul potrivit”, a declarat Springsteen în comunicatul Sony. „În ultimii 50 de ani, bărbații și femeile de la Sony Music m-au tratat cu cel mai mare respect ca artist și ca persoană. Sunt încântat că moștenirea mea va continua să fie îngrijită de compania și de oamenii pe care îi cunosc și în care am încredere.”

Unul dintre cei mai importanți artiști rock din toate timpurile, Springsteen este responsabil pentru hituri precum „Born in the USA”, „Dancing in the Dark” și „Born to Run”. El și trupa E Street Band, cu care a cântat timp de decenii, au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame, scrie CNN.

Cel mai recent album al lui Springsteen, „Letter to You”, a fost lansat în octombrie 2020.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase