Home » Cultură » Sophia Loren: „N-am simțit că fac parte din lumea de la Hollywood”

Sophia Loren: „N-am simțit că fac parte din lumea de la Hollywood”

Publicat: 12.03.2023

Sophia Loren este considerată de mulți una dintre cele mai frumoase actrițe din istoria filmului. De-a lungul carierei sale, care a durat câteva decenii, a fost cunoscută și admirată pentru trăsăturile fizice deosebite, inclusiv pentru părul bogat închis la culoare și ochii verzi strălucitori.

A fost considerată un simbol al frumuseții și feminității, dar și o actriță remarcabilă, pentru prestațiile sale cinematografice câștigând de-a lungul timpului multe multe premii, printre care un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță, în 1962, pentru rolul din filmul „Două femei”.

Este greu de realizat un top „strâns” al celor mai frumoase actrițe din istorie (și, de asemenea, este ceva subiectiv), dar Sophia Loren poate fi considerată un sex-simbol al anilor ’60.

Există o fântână a tinereții – mintea ta, talentele tale, creativitatea de care dai dovadă în viața ta și a celor pe care îi iubești. Iar dacă înveți să folosești această sursă, atunci poți învinge cu adevărat vârsta

Roluri remarcabile

Sophia Loren a avut o carieră lungă și de succes în industria filmului. În cei 60 de ani de activitate în domeniu, a jucat în peste 90 de filme. A debutat în actorie în 1950, primul său film fiind „Quo Vadis” (1951). De-a lungul carierei, a apărut în atât în producții italiene cât și hollywoodiene și a lucrat cu unii dintre cei mai renumiți regizori ai timpului ei, precum Vittorio De Sica, Federico Fellini și Michael Cacoyannis. Câteva dintre filmele de top în care a fost distribuită sunt „Aida” (1954), „The Key” (1958), „Two Women” (1960), „Marriage Italian-Style” (1964), „The Pride and the Passion” ( 1957), „Houseboat” (1958) și „El Cid” (1961).

Sophia Loren este una dintre ultimele staruri adevărate de film. A aprins ecranul și viața noastră cu frumusețea și talentul ei. Robert de Niro

Sophia Loren este o combinație rară de frumusețe și talent și am admirat -o întotdeauna ca actriță, dar și ca om. Audrey Hepburn

Considerată una dintre cele mai performante actrițe ale vremii sale, Sophia Loren are multe realizări notabile de-a lungul carierei, unele dintre cele mai importante incluzând un Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță, în 1962, pentru rolul ei din filmul „Two Women”, cu acea ocazie devenind primul actor care a câștigat un Oscar pentru o reprezentație într-un film produs într-o altă limbă străină decât engleza.

Tot pentru rolul din „Two Women”, Loren a fost prima femeie care a câștigat premiul David Di Donatello și prima actriță care a câștigat un Glob de Aur pentru un rol jucat într-o limbă străină.

În 1991, i-a fost acordat un premiu onorific al Academiei, pentru contribuțiile sale la cinematografia mondială.

În 2005, a primit Medalia Prezidențială a Libertății, oferită de președintele George W. Bush în 2005, iar în 2016, a fost distinsă cu Legiunea de Onoare, cel mai mare premiu civil al Franței, premiu acordat de președintele François Hollande.

Copilărie trăită în sărăcie

Sophia Loren s-a născut pe 20 septembrie 1934 la Roma, Italia, într-o familie de oameni modești. Mama, Romilda Villani, era profesoară de pian, iar tatăl, Riccardo Scicolone, inginer constructor. A fost cea mai mică dintre cei patru copii ai familiei. Tatăl Sophiei nu a fost prezent în viața ei în timpul copilăriei, fiind crescută de mamă. Familia trăia într-un mic apartament, fără apă curentă sau electricitate.

În ciuda circumstanțelor dificile din copilărie, Sophia Loren a știut de timpuriu că vrea să devină actriță, ceea ce s-a și întâmplat, începându-și cariera de actriță de la o vârstă fragedă și apărând în roluri mici în filme italiene. Și-a câștigat rapid popularitate în Italia, devenind una dintre cele mai cunoscute actrițe din țară.

Viața amoroasă a lui Sophia Loren

Sophia Loren a fost căsătorită cu Carlo Ponti, producător de film, timp de mai bine de 50 de ani până la moartea acestuia, în 2007. Loren și Ponti s-au cunoscut când ea avea 15 ani, iar el 37. Cuplul a avut împreună doi copii, Carlo Jr. și Edoardo. Sophia Loren a fost prezentă în paginile presei interneționale și datorită relațiilor amoroase trăite de-a lungul vieții, inclusiv o binecunoscută escapadă cu actorul american Cary Grant, în anii 1960.

Sophia Loren și Cary Grant s-au cunoscut pe platoul de filmare al producției cinematografice „The Pride and the Passion”, în 1957 și, se pare, au avut o poveste de dragoste scurtă, dar intensă. După ce s-a stins focul pasiunii, Loren și Grant au rămas prieteni.

Cary Grant a fost cel mai elegant și mai încântător bărbat pe care l-am întâlnit

Sophia Loren s-a retras din actorie, dar încă mai bucură ochii publicului cu apariții publice ocazionale și participă la evenimente. Este cunoscută pentru activitatea sa filantropică, susținând diverse cauze caritabile, inclusiv UNICEF și Fundația Carlo Ponti Sr.

Sophia Loren este faimoasă și pentru citatele ei spirituale și memorabile, unul dintre cele mai populare fiind – Nimic nu face o femeie mai frumoasă decât credința că este frumoasă – adesea citat ca o declarație a puterii încrederii și stimei de sine, încurajând femeile să creadă în ele și în propria lor frumusețe.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Sophia-Loren

https://www.foxnews.com/entertainment/sophia-lorens-love-affair-with-cary-grant-lasting-marriage-to-husband-carlo-ponti-explored-in-new-book

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cele mai bune filme SF din punct de vedere științific

Tim Burton, un regizor cu filme de milioane și două Oscaruri. „Monștrii sunt domeniul meu”

De ce ne plac filmele de groază? Știința din spatele unei sperieturi zdravene

Alfred Hitchcock: „Fac filme ca să scap de propriile frici”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase