Home » Cultură » Julia Roberts, actrița cu cel mai scump zâmbet de la Hollywood. „Nu există limite sau bariere dacă doi oameni sunt destinați să fie împreună”

Julia Roberts, actrița cu cel mai scump zâmbet de la Hollywood. „Nu există limite sau bariere dacă doi oameni sunt destinați să fie împreună”

Publicat: 26.06.2023

Dacă îi spunem „frumușica de la Hollywood” este deja plictisitor. De peste trei decenii s-a tot folosit acest apelativ la adresa Juliei Roberts, una dintre starurile de top ale cinematografiei mondiale. Cu o popularitate fabuloasă, Julia Roberts este una dintre cele mai îndrăgite artiste.

Roberts este o actriță cu peste 100 de nominalizări și 61 de premii, dintre care un Oscar câștigat în 2001 pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru prestația din Erin Brockovich, un film inspirat după un caz real și regizat de Steven Soderbergh.

Julia Roberts a primit un salariu fără precedent pentru rolul din această producție, devenind prima femeie care a depășit bariera salarială de 20 de milioane de dolari.

Sumă uriașă primită pentru rolul din filmul care i-a adus Oscarul

Tot pentru interpretarea sa din Erin Brockovich, Julia Roberts a devenit prima actriță care a câștigat simultan premiul pentru cea mai bună actriță la Oscar, Screen Actors Guild Awards, BAFTA Awards, Critics’ Choice Awards și Golden Globe Awards.

De asemenea, 13 filme din cariera ei au fost nominalizate la cel puțin un premiu Oscar, a lucrat cu 4 regizori care au câștigat un Oscar pentru cel mai bun regizor – Steven Spielberg, Woody Allen, Steven Soderbergh și Mike Nichols și a interpretat rolul fiicei a cinci „colege de Oscar”: Sally Field în Steel Magnolias (1989), Ellen Burstyn în Dying Young (2001), Shirley MacLaine în Valentine’s Day (2010), Meryl Streep în August: Osage County (2013), și fiica lui Sissy Spacek în Homecoming (2018).

5 milioane de dolari pentru opt reclame

După ce în 2005 Julia Roberts a devenit noua imagine a designerului italian Gianfranco Ferre (1944 – 2007) într-o campanie publicitară internațională, pozând pentru opt reclame tipărite, actrița a fost plătită cu 5 milioane de dolari. Campania s-a desfășurat în Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu, Japonia, Orientul Îndepărtat și Oceania.

Deși Ferre folosea în trecut modele anonime pentru proiectele sale, acesta declara la vremea respectivă că „sursa mea de inspirație este realitatea zilelor noastre, sunt femeile care trăiesc în lumea de astăzi. Cu toate acestea, există unele care se potrivesc mai bine decât altele cu idealul meu de feminitate pură. Pe tărâmul acum atât de multifațetat,  atât din punct de vedere al frumuseții fizice, cât și a personalității, Julia Roberts reflectă, în ochii mei, o afinitate totală cu acest ideal al meu.”

„Ceea ce mă încântă cel mai mult sunt prezența și felul ei de a fi, energia ei unică și, în același timp, calmul, stăpânirea de sine aristocratică absolut naturală. Îmi place zâmbetul ei: deschis, direct, primitor și, totuși, captivant de timid. Și îi ador vitalitatea, dezinvoltura naturală și spiritul ei liber. Totul la ea o face să fie femeia Ferre autentică.”

Mariaj de 20 de ani și 3 copii

Căsătorită de peste 20 de ani cu directorul de imagine Daniel Moder (54 de ani), Julia Roberts este mamă a trei copii – gemenii Phinnaeus și Hazel (18 ani ) și Henry (15 ani).

Întrebată într-un interviu (publicat de Hello Magazine) despre visele ei devenite realitate, Julia Roberts a recunoscut că actoria este una dintre dorințele împlinite, dar nu este singura.

„Viața pe care mi-am construit-o cu soțul meu. Viața pe care am construit-o cu copiii noștri. Și astea sunt cele mai bune lucruri. Ideea este să mă întorc acasă fericită, la finalul fiecărei zile”.

Julia Fiona Roberts – acesta este numele complet al actriței – nu a visat niciodată în copilărie că va deveni, dacă nu cea mai populară actriță din SUA, atunci una dintre cele mai populare, jucând în filme care au avut încasări de peste 2 miliarde de dolari în box office-ul american, ceea ce a făcut-o cea mai mare vedetă de sex feminin de film din toate timpurile.

Averea actriței depășește 250 de milioane de dolari, Roberts clasându-se pe locul 3 în topul 100 al celor mai bogate actrițe de la Hollywood, pe primele locuri aflându-se gemenele Mary-Kate and Ashley Olsen (cu 500 milioane de dolari) și Jennifer Aniston (cu 300 milioane de dolari).

Inconfundabilul zâmbet al Juliei Roberts este asigurat pentru 30 de milioane de dolari.

Prietenă bună cu Bruce Willis, Tom Hanks, George Clooney, Brad Pitt, Susan Sarandon, Natalie Portman, David Letterman, Denzel Washington și Dave Matthews, Julia Roberts se declară o fană adevărată a legendei cinematografiei internaționale Katharine Hepburn (1907 – 2003) și a actriței indiene Aishwarya Rai Bachchan (1 noiembrie 1973) pe care o consideră cea mai frumoasă femeie din lume. „Mai frumoasă decât orice actriță de la Hollywood”.

Julia Roberts s-a născut în Smyrna, Georgia, din părinții Walter Grady Roberts (1933-1977), vânzător de aspiratoare, și soția sa Betty Lou Bredemus (1934-2015), fostă secretară de biserică și agent imobiliar, dar și actori și dramaturgi de ocazie.

Julia Roberts are origini englezești, irlandeze, scoțiene, galeze, germane și suedeze.

Părinții Juliei au fost prieteni apropiați ai lui Martin Luther King și ai soției acestuia, Coretta Scott King. Walter și Betty Lou Roberts conduceau Actors and Writers Workshop, în acea vreme, singura școală de teatru integrată din Atlanta, pe care o frecventa Yolanda King, fiica cea mare a familiei King. Familia King a plătit costurile spitalizării mamei Juliei Roberts la nașterea actriței.

În copilărie, fiind o mare iubitoare de animale, Julia Roberts își dorea să devină medic vederinar, însă mai târziu a renunțat la idee, studiind jurnalismul.

În momentul în care fratele ei mai mare, Eric Roberts (n.18 aprilie 1956), a început să aibă succes la Hollywood, Julia, inspirată de reușitele lui, a decis să-și încerce și ea norocul în acest domeniu. Primul rol l-a obținut în 1987, apărând într-un episod al serialului de televiziune Crime Story, talentul și maniera ei de a juca atrăgând imediat atenția producătorilor și regizorilor americani, astfel că în 1988 a fost distribuită în Satisfaction, un film cu Liam Neeson și Justine Bateman. Și restul este…istorie. Filmele care au urmat au contribuit toate la conturarea statutului ei de vedetă hollywoodiană de top.

Top 20 cele mai bune filme ale Juliei Roberts (în ordine descrescătoare): Mary Reilly (1996), Dying Young (1991), The Mexican (2001), Steel Magnolias (1989), August, Osage County (2013), Sleeping With the Enemy (1991), Closer (2004), Mystic Pizza (1988), Charlotte’s Web (2006), The Normal Heart (2014), Duplicity (2009), Wonder (2017), The Pelican Brief (1993), Charlie Wilson’s War (2007), Ocean’s Twelve (2004), Confessions of a Dangerous Mind (2002), Pretty Woman (1990), Notting Hill (1999), My Best Friend’s Wedding (1997), Erin Brockovich (2000).

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Julia-Roberts

https://www.therichest.com/top-lists/top-100-richest-actresses/

https://www.imdb.com/name/nm0000210/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

https://people.com/celebrity/julia-new-face-of-ferre-fashion/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Faye Dunaway, o hoață clasică de la Hollywood. „Sunt o singuratică”

Bette Davis, regina de la Hollywood. „Nu veți fi niciodată mai fericiți decât vă așteptați. Pentru a vă schimba fericirea, schimbați-vă așteptările”

Charles Bronson, durul de la Hollywood. „Cred că arăt ca o carieră de piatră pe care a dinamitat-o cineva”

Katharine Hepburn, vedeta de la Hollywood cu cele mai multe Oscaruri. „Nu poți schimba muzica sufletului”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase