Home » Cultură » The Rock, actor cu recorduri de top. Dwayne Johnson: „Viața este orice mai puțin predictibilă”

The Rock, actor cu recorduri de top. Dwayne Johnson: „Viața este orice mai puțin predictibilă”

Publicat: 04.02.2024

Este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood. Unul dintre cei mai populari, cei mai îndrăgiți, cei mai veseli, cei mai musculoși și actorul cu un palmares prezentabil de recorduri. The Rock, așa cum i se spune lui Dwayne Johnson, înainte de a se lansa în actorie, a devenit celebru ca luptător profesionist WWE în 1996 (World Wrestling Enterteinment), pe ring fiind cunoscut sub numele de The Rock. Așa i-a și rămas porecla.

Dwayne Johnson provine dintr-o familie de luptători, tatăl său, Rocky Johnson, și bunicul său matern, Peter Maivia, fiind amândoi luptători profesioniști de wrestling. A fost, de asemenea, și jucător de fotbal american, înainte de a se apuca de lupte. Johnson a jucat fotbal în timpul studenției pentru Universitatea din Miami și chiar a avut o scurtă carieră în Liga canadiană de fotbal (CFL).

Dwayne Johnson a făcut o tranziție de succes de la wrestling la actorie și a devenit unul dintre cei mai bine plătiți actori și cei mai de succes actori care au pășit vreodată la Hollywood.

The Rock a intrat în Cartea Recordurilor

Superstarul WWE s-a remarcat nu doar datorită fizicului său impresionant și al jocului actoricesc pe marele ecran, dar a strâns în palmaresul său și câteva recorduri interesante înregistrate de Guinness World.

În mai 2015, The Rock a intrat în Cartea Recordurilor odată cu realizarea celor 105 de selfie-uri în trei minute făcute cu fanii săi la premiera filmului „San Andreas”. Evenimentul a avut loc la Londra, iar isprava lui Johnson a marcat cel mai mare număr de selfie-uri înregistrat vreodată până atunci.

Dwayne care în 2016 a reușit statutul de a fi cel mai bine plătit actor din lume, deține și recordul de a fi cel mai bine plătit actor debutant. S-a întâmplat în 2001, când a fost distribuit în filmul „The Mummy Returns”, o producție în regia lui Stephen S. Filmul, care la rândul său a fost înregistrat în Guiness pentru pelicula cu cele mai mar încasări într-o singură zi, 28.594.667 de dolari, l-a făcut și pe The Rock extrem de popular în primul său rol principal, Regele Scorpion, pentru prestația sa primind uriașa sumă de 5.5 milioane de dolari.

Dwayne Johnson a atras atenția regizorilor de la Hollywood

După rolul Regelui Scorpion, Dwayne Johnson a atras atenția regizorilor de la Hollywood și a primit mai multe roluri în filme de top precum „Gridiron Gang”, „Get Smart”, „The Tooth Fairy”, franciza „The Fast and the Furious”, „San Andreas”, „G.I. Joe: Retaliation” , „Disney’s Moana” și „Jumanji”.

Până în 2016, an în care a fost declarat cel mai bine plătit actor din lume, The Rock câștigase aproape 70 de milioane de dolari, Dwayne Johnson depășindu-și propriul record un an mai târziu, în 2017, când veniturile lui din filme au fost estimate la 124 de milioane de dolari.

Tot în 2017, Dwayne a obținut și record mondial Guinness pentru cele mai multe cutii de cereale  – 3006 – răsturnate într-un joc de domino .

Pe lângă cariera lui în film, Dwayne Johnson s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase activități caritabile, sprijinind diverse cauze, donând  spitalni unor spitale pentru copii și, de asemenea, depunând eforturi pentru ajutorarea sinistraților.

Este cunoscut pentru interacțiunea cu fanii săi

Dwayne a fost căsătorit de două ori, din 1997 și până în 2008 cu producătoarea de film și femeia de afaceri Dany Garcia, cuplul având împreună o fiică născută în 2001, iar din 2019, The Rock este însurat cu Lauren Hashian, cântăreață și producătoare muzicală, cei doi fiind părinții a două fete, Jasmine și Tiana. The Rock și-a asumat în totalitate rolul de tată, implicându-se în fel și fel de activități educative și distractive alături de fetele sale, adesea postând pe rețelele de socializare videouri amuzante realizate în mijlocul familiei.

În 1999, actorul a lansat și o carte „The Rock Says…” (scrisă împreună cu Joe Layden), care a devenit bestseller.

Este cunoscut pentru interacțiunea cu fanii săi și implicarea activă pe rețelele de socializare, răspunzând adesea comentariilor și mesajelor acestora.

În 2017, The Rock a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Și-a făcut debutul în wrestling sub numele de Flex Kavanah

Dwayne Douglas Johnson s-a născut pe 2 mai 1972 în Hayward, California, tatăl său Rocky Johnson (născut Wayde Douglas Bowles), luptător profesionist, fiind originar din Noua Scoție, Canada, iar mama lui fiind samoană.

Și-a făcut debutul în wrestling în USWA sub numele de Flex Kavanah, unde a câștigat campionatul tag team cu Brett Sawyer, urmând ca în 1996 să se alăture WWE, unde a debutat cu numele Rocky Maivia devenind mai apoi The Rock. Prima lui experiență cinematografică a avut-o la 8 ani, când a fost distribuit într-un rol mic în pelicula „Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark” (1981).

Din anul 2016, fiecare film în care a jucat, scrie IMDb.com, a fost produs de Seven Bucks Productions, propria lui companie de film pe care a înființat-o în 2012 împreună cu fost soție Dany Garcia și cu fratele ei Hiram Garcia. În 2016, revista Time l-a numit unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Surse:

https://bleacherreport.com/articles/2473680-the-rock-sets-guinness-world-record-for-most-selfies-in-3-minutes

https://www.sportskeeda.com/wwe/5-guinness-world-records-wwe-dwayne-the-rock-johnson-held

https://www.imdb.com/name/nm0425005/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

Vă mai recomandăm să citiți și:

Actori de Cartea Recordurilor: Tom Cruise, cel mai bine plătit actor, a încasat 100 de milioane de dolari pentru un singur rol

Actorul Charlie Sheen, atacat în propria locuință de o femeie care a încercat să-l sugrume

Leonardo DiCaprio, unul dintre cei mai proeminenți și influenți actori de la Hollywood

Mickey Rourke a iubit boxul mai mult decât actoria. „Atunci când pierzi tot, dar absolut tot, stai într-o cameră goală, în întuneric, și singura persoană care te poate scoate de acolo ești tu”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase