Home » Cultură » Test de cultură generală. Care e cea mai veche companie din lume?

Test de cultură generală. Care e cea mai veche companie din lume?

Test de cultură generală. Care e cea mai veche companie din lume?
Shitennō-ji. Foto: Shutterstock
Publicat: 26.03.2024

Iată o curiozitate pentru toți cei care sunt pasionați de antreprenoriat: care e cea mai veche companie din lume?

Care e cea mai veche companie din lume? Aceasta se numește Kongo Gumi.

Cea mai veche afacere din lume care încă funcționează este compania japoneză de construcții Kongo Gumi, fondată în 578 d.Hr., conform Britannica.

Care e cea mai veche companie din lume?

Kongo Gumi, o companie de construcții japoneză deținută de o familie și specializată în construcția de temple, este cea mai veche companie operațională din lume, activând timp de 1.443 de ani.

În anul 578, un constructor coreean renumit numit Shigemitsu Kongo a fost invitat în Japonia de către Prințul Shōtoku pentru a construi un templu budist. Deoarece budismul era o religie nouă în Japonia la acea vreme, nu existau meșteri pentru a construi sau a conduce proiectul unui templu budist. Kongo a primit comanda de a construi Shitennō-ji (Templul Celor Patru Regi Cerești), care încă se află în Osaka, Japonia.

La acea vreme, un membru al familiei Kongo a decis să înceapă o afacere care a devenit Kongo Gumi. Începând de atunci, compania a fost condusă de descendenții lui Kongo timp de 40 de generații, care sunt enumerate într-un pergament lung de 3 metri din secolul al XVII-lea.

Cum a reușit afacerea să supraviețuiască atât de mult timp?

Cheia longevității companiei este faptul că afacerea de construcții de temple budiste a fost un pilon de bază datorită milioanelor de budiști, generând 80% din veniturile companiei. Compania construiește, de asemenea, sanctuare care calmează mintea.

Timp de peste 14 secole, mai exact 1.443 de ani, după ce a supraviețuit multor dezastre naturale, crize politice și economice, și chiar două bombe atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a reușit să rămână operațională.

Pentru menținerea companiei în familie timp de 1.428 de ani, Kongo Gumi a trebuit să își lichideze activele din cauza situației financiare dificile în ianuarie 2006. Finanțele companiei au avut de suferit, dar a reușit să lupte timp de mai mult de două decenii. În ianuarie 2006, deoarece veniturile generate de Kongo Gumi nu mai erau suficiente pentru a plăti datoria, compania a devenit o filială a Grupului de Construcții Takamatsu, potrivit Interesting Engineering.

Vă recomandăm să citiți și:

Miriam Makeba, Mama Africa și Împărăteasa Cântecului African, unul dintre cei mai importanți artiști de culoare ai secolului XX

De ce este ziua de vineri 13 atât de temută? Cum a apărut superstiția care a inspirat o societate secretă

Primul MEDICAMENT preparat direct în laborator, printre cele mai folosite şi la peste 120 ani de la crearea lui

Test de cultură generală. Care este cea mai ușoară limbă din lume?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase