Home » Cultură » Cele mai scumpe 10 cladiri din lume

Cele mai scumpe 10 cladiri din lume

Publicat: 03.12.2008
Lumea celor bogati pare a nu fi afectata de efectele negative ale crizei mondiale, care se dovedesc dramatice pentru oamenii de rand. Recent, cei putini si foarte bogati s-au hotarat sa-si etaleze resedintele luxoase intr-un top care cuprinde cele mai scumpe cladiri particulare din lume.

10. Maison del’Amitie

Stapanul acestei adevarate bijuterii arhitectonice este nimeni altul decat mogulul business-ului american, Donald Trump. Maison del’Amitie a fost cumparata de acesta in anul 2004 cu “doar” 41, 25 milioane $, de la stapanul ei anterior, Abe Gosman, care conducea la acea data industria produselor medicale americane. Simtul de afacerist veros al controversatului Donald Trump nu a dat gres nici de acesta data. Conform prestigiosului Wall Street Journal, resedinta Maison del’Amitie valora peste 125 milioane $ la nivelul anului 2008. Resedinta are in compunerea sa o sala de bal, 15 bai amenajate in stil baroc, o camera de oaspeti, un teren de tenis si 15 dormitoare. Tot acest domeniu este garnisit cu un bazin olimpic pentru cei care nu vor sa strabata cei 150 de metri care despart resedinta de valurile oceanului.

9.Complexul din Holmby Hills

Situat in apropierea Los Angeles-ului, complexul arhitectonic de la Holmby Hills a fost detinut de catre magnatul media, Aaron Spelling, si a fost vandut de catre membrii familiei legendarului producator TV in anul 2006, la scurt timp dupa moartea acestuia. Pretul platit pentru pretentioasa constructie a fost de 130 milioane $. Resedinta a fost construita in anul 1991 in apropierea studiourilor de televiziune unde s-au filmat seriale TV precum Beverly Hills, Melrose Place sau Starsky &Hutch. Pe langa cele 123 de camere, resedinta este prevazuta cu un ring indoor de skating, 6 piscine, un teren de tenis, o sala de bowling, un muzeu al papusilor si trei bucatarii.

8. Ranch-ul Hala

Printul saudit Bandar ibn Sultan ibn Abdulaziz, fost ambassador saudit in Statele Unite, detine in prezent una dintre cele mai scumpe case de pe teritoriul american. In statiunea Aspen din Colorado, multimiliardarul arab stapaneste ranch-ul Hala (Hala inseamna “bine ati venit “ in limba araba). Intregul domeniu este unul care se peotriveste ca o manusa lui Abdulazis, cel pe care presa americana l-a denumit deja, Gatsby al Arabiei. Ansamblul de cladiri este situat in comunitatea Starwood Ranch si este compus din 15 dormitoare si 27 de bai. Intregul domeniu este intins pe o suprafata de teren mai mare decat complexul de la Casa Alba. Printre dotarile ranch-ului se numara grajdurile pentru cai climatizate, o piscina interioara, un teren de tenis, o partie privata de ski, o benzinarie privata si o un spa pentru tratamente de intretinere. Intregul domeniu este evaluat la peste 135 milioane $.

7. Castelul Bran

Castelul Bran din apropierea Brasovului, cel atat de drag romanilor, nu mai este in prezent detinut de statul roman. In urma unei controversate retrocedari, el a trecut in posesia arhiducelui Dominic de Habsburg. In ciuda faptului ca impunatorul castel a fost transformat in muzeu inca din anul 1980, Dominic de Habsburg intentioneaza sa-l puna in vanzare incepand cu anul 2009. Pretul de pornire este de 140 milioane $.
Cu toate ca in acceptiunea gresita a tuturor occidentalilor care ne viziteaza tara, Castelul Bran este considerat drept resedinta lui Dracula sau a voievodului Vlad Tepes, acest castel unic nu are nici o legatura nici cu personajul istoric Vlad Tepes, cu atat mai putin cu vampirul care inca bantuie imaginatia occidentalilor dornici de senzatii tari. Castelul Bran a fost construit spre sfarsitul secolului al XIV-lea pentru a servi drept punct de vama si fortareata care sa respinga invaziile turcilor. Cladirea adaposteste 57 de camere, dintre care 17 dormitoare decorate cu lemn lucrat manual. Circa 450 000 turisti viziteaza castelul anual.

6. Cabana Pinnacle

Sau Tim Blixeth’s Pinnacle, cum mai este denumit in lumea exlusivista a miliardarilor, este un complex de locuinte care pare venit din alta lume. Construite in apropierea Parcului National Yellowstone din statul Montana, cladirile care alcatuiesc Pinnacle beneficiaza de privelistea oferita de cele mai frumoase paduri din America de Nord. Pinnacle este de fapt cea mai scumpa…cabana de ski din intreaga lume! Pentru a se proteja de temperaturile scazute de afara, membrii familiei multimilionarului Tim Blixeth beneficiaza de podele incalzite digital. Chiar si baile beneficiaza de surse de incalzire situate imediat sub cazi. Cabana are in compunere 10 dormitoare, o pivnita de vinuri scumpe, o sala de gimnastica si una de masaj. Piscina interioara este situata in apropierea soselei de acces care are asfaltul incalzit din interior pentru a-l proteja impotriva vanturilor inghetate din Montana. Pretul de pornire incepe de la 155 milioane $.

 

Citeste continuarea in pagina a 2a

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase