Prima pagină Cultura

Cele mai frumoase fotografii din lume

Marc Ulieriu 02.07.2010 | ● Vizualizări: 6617
Cele mai frumoase fotografii din lume     fotografii spectaculoase, cele mai frumoase fotografii, competitie fotografica, inedit, senzational, fotografii de arta, galerie foto, sony world photography awards + zoom
Galerie foto (73)

De trei ani de zile, cei mai buni fotografi din lume, profesionisti sau amatori, se infrunta in cadrul uneia dintre cele mai dure competitii de gen - Sony World Photography Awards. Castigatorii din 2010 vor fi anuntati la sfarsitul lunii aprilie. Pentru a va pregati pentru prestigiosul eveniment, va invitam sa descoperim impreuna o parte a castigatorilor editiei din 2009.

Premiile mondiale pentru fotografie 2010

Orasul Cannes va gazdui ceremonia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie (SWPA), precum si festivalul Mondial de Fotografie, intre 22-27 aprilie 2010, in cadrul evenimentului fotografic al anului.

Adresat fotografilor amatori si profesionisti, studentilor fotografi si publicului general, ceremonia si festivalul reprezinta o celebrare de cinci zile a artei fotografice, desfasurandu-se de-a lungul orasului, in locuri precum faimoasa Croazeta, cu o serie de expozitii, ateliere, prezentari de portofoliu, programe pentru studenti si discursuri ale unor membri de seama ai Academiei Mondiale de Fotografie, precum Jonathan Torgovnik, Nadav Kander si Reza.

Prestigioasa ceremonie de inmanare a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie va reprezenta punctul culminant a evenimentului fotografic de o saptamana. Pe 22 aprilie, in teatrul Grand Lumier Theatre din Palais des Festivals, castigatorii categoriilor profesionale, pentru amatori si pentru studenti isi vor primi trofeele si va fi anuntat Fotograful Anului L'Iris D'Or 2010. Ultimul discurs va fi tinut de castigatorul Lifetime Achievement Award 2010.

Parte a Organizatiei Mondiale de Fotografie, competitia Premiilor Mondiale pentru Fotografie (WPA), sprijinite de Sony, a fost lansata in anul 2007. Organizatia Mondiala pentru Fotografie (WPO) sprijina arta fotografica profesionista, a amatorilor sau a studentilor, oferind o platforma globala pentru ca membrii industriei fotografice sa comunice si sa impartaseasca ideile despre tendintele curente din fotojurnalism, arta sau fotografie comerciala.

Castigatorii SWPA 2009: categoria Fotojurnalism si Documentar

Subcategoria "Current Affairs" - locul I a fost castigat de polonezul Wojciech Grzedzinski

*

Subcategoria "Sport" a fost castigata de canadianul Julian Abram Wainwright

*

Subcategoria "Contemporary Issues"a fost castigata in 2009 de italianul Giulio di Sturco

*

Subcategoria "Arts and Entertainment"a fost castigata de indianul Amit Madheshiya

Castigatorii SWPA 2009: categoria Fine Arts

Subcategoria "Portret"a fost castigata deolandezul Roderik Hederson

*

Subcategoria "Conceptual and constructed"a fost castigata de englezoaica Tamany Baker

*

Subcategoria "Natural History"a fost castigata de fotografa Lisa Maree Williams din Australia

Castigatorii SWPA 2009: categoria Commercial

Subcategoria "Advertising"a fost castigata de americanul Dustin Humphrey pentru campania INSIGHT/DOPAMINE

*

Subcategoria "Music"a fost castigata de englezoaica Amiran White, secondata de Gordon Welters din Germania

Sursa: Sony

VEZI SI: