Home » Cultură » Pregatiti-va pentru lumea post-petrol!

Pregatiti-va pentru lumea post-petrol!

Pregatiti-va pentru lumea post-petrol!
Publicat: 21.07.2006
Pentru mine a fost o onoare sa fiu gazda Challenge Bibendum 2006, eveniment desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Frantei, domnul Jacques Chirac, si al comisarului european pentru Transport, domnul Jacques Barrot.

Challenge Bibendum exprima angajamentul comun al unei imense varietati de oameni si de companii din intreaga lume, implicate, intr-un fel sau altul, in productia de automobile ? de la constructorii de masini, la fabricantii de echipamente, furnizorii de energie si partenerii lor din diverse industrii si tehnologii. Totodata, as dori sa subliniez ca acest eveniment nu ar exista fara cele peste 200 de organizatii si institutii participante care, asemenea noua, cei de la Michelin, impartasesc aceeasi determinare in a urmari cu fermitate drumul catre mobilitatea auto ecologica si durabila.

Prin mobilitate auto ecologica si durabila inteleg acel tip de mobilitate care va marca lumea viitorului, lumea post-petrol, anume o lume care, cel putin in viziunea noastra, va fi mult mai curata, mai sigura si mai eficienta in managementul resurselor. Din 1998 incoace, scopul principal al Challenge Bibendum a fost acela de a aduce, in agenda publica si privata a formatorilor de opinii si a celor care iau decizii informatii cat mai obiective despre cele mai noi tehnologii din industria auto si din infrastructura traficului rutier. Prin Challenge Bibendum am sprijinit constant si am muncit cu totii la crearea acestor tehnologii de ultima generatie, tehnologii care raspund de mobilitatea ecologica, tehnologii care ne-au obligat sa adoptam programe si politici privind eficienta diversilor combustibili, siguranta si securitatea auto, protectia mediului si a vietilor noastre.

In numai cativa ani, Challenge Bibendum a capatat o credibilitate exceptionala in intreaga lume, iar acest fapt se datoreaza urmatoarelor motive:

– toate tipurile de carburanti si propulsii pot participa la CB, ceea ce inseamna si faptul ca Challenge Bibendum a fost practic obligat sa ofere un spectru enorm de solutii ecologice pentru fiecare tip de carburant sau de propulsie in parte;
– vehiculele participante, testate in conditii normale de trafic, isi ating performantele anuntate in fisa tehnica, respectand insa criteriul sigurantei si pe cel al protectiei mediului;
– sesiunile de ride&drive de la Challenge Bibendum au fost si sunt deschise tuturor participantilor, care isi pot astfel forma o opinie proprie despre toate vehiculele prezente aici;
– CB a organizat intotdeauna centre de learning si conferinte la care participantii au avut ocazia sa cunoasca in detaliu tehnologiile de ultima generatie din industria auto.

CB este un forum deschis si dinamic, unde persoane din toata lumea, atat din sectorul public, cat si din cel privat, pot veni sa observe, sa testeze, sa inteleaga si sa discute liber despre tehnologiile auto care respecta viata umana si protejeaza mediul inconjurator. Spiritul CB se traduce pur si simplu prin recunoasterea realitatii si a problemelor pe care le avem acum. Iar odata realizat acest pas, Bibendum inseamna dorinta de a merge inainte, fara nici o intarziere. Avem convingerea ca pentru problemele noastre nu exista doar o singura rezolvare, ci un spectru aproape infinit de solutii care ar trebui nascute din colaborarea cercetatorilor, inventatorilor, producatorilor, soferilor si legiuitorilor.

Iar cand vorbesc de spiritul Challenge Bibendum, imi este imposibil sa nu-l evoc, cu emotie, pe Édouard Michelin, omul care a nascut acest eveniment si i-a insuflat caldura si entuziasmul sau tineresc. Edouard Michelin credea cu fervoare in dezvoltarea mobilitatii auto – dezvoltare pe care o privea ca pe o implinire personala – pana la punctul in care noile tehnologii vor anticipa probleme din ce in ce mai grave de mediu si de resurse. Or, tocmai acest lucru conteaza pentru lumea de astazi.

 

Michel Rollier, Michelin Managing Partner

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase