Home » D:News » Cel mai batran animal al planetei are 400 de ani!

Cel mai batran animal al planetei are 400 de ani!

Cel mai batran animal al planetei are 400 de ani!
Publicat: 29.10.2007
Potrivit Guinness Book, pana acum, recordul era detinut de o alta scoica, in varsta de 220 de ani, care a fost gasita in 1982 in America.

O echipa de specialisti au gasit cel mai batran animal din lume! Acestia au stabilit ca o scoica, gasita in apele islandeze, are intre 405 si 410 ani, intrecand toate recordurile de "batranete", scrie siteul sciencedaily.com

Potrivit Guinness Book, pana acum, recordul era detinut de o alta scoica, in varsta de 220 de ani, care a fost gasita in 1982 in America. Totusi, neoficial, recordul apartine unei alte scoici gasite intr-un muzeu din Islanda, care ar putea avea 374 de ani. Scoica a fost dragata de Paul Butler si James Scourse, in timpul unei croaziere de colectionare in apele Islandei in 2006, care a facut parte din proiectul EU MILLENIUM, care investiga schimbarile climatice din ultimii 1000 de ani.

Asemenea dendrocronologilor (specialistii care determina varsta copacilor in functie de inelele din trunchiul acestora), sclerocronologii determina varsta scoicilor, in functie de liniile de crestere de pe cochilia acestora. Acestia, intrigati de faptul ca scoicile au un puternic sistem anti-imbatranire, spera ca in viitor sa fie gasite tesuturi matusalemice care sa sporeasca sansele descoperirii unei metode impotriva imbatranirii umane.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase