Home » D:News » Dragostea chiar e oarba!

Dragostea chiar e oarba!

Dragostea chiar e oarba!
Publicat: 13.02.2008
Dragostea este cu adevarat oarba, cel putin atunci cand este vorba de modul in indragostitii percep alte persoane decat cea iubita, potrivit cercetatorilor americani care au publicat un studiu pe aceasta tema in Evolution and Human Behavior, informeaza Reuters.

Participantii la studiu, care au declarat ca sunt indragostiti, au prezentat mai putine probabilitati de a privi cu atentie alte persoane atractive in afara de cea iubita, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care au lucrat in colaborare cu site-ul de internet eHarmony.
"Din cauza sentimentelor de dragoste pentru partener, celelalte persoane din jur par mai putin atractive decat sunt in realitate. Emotia pare ca lucreaza astfel incat sa permita persoanei sa alunge gandurile despre alti oameni tentanti", a spus Gian Gonzaga, de la eHarmony.
"Este ca si cum dragostea iti pune ochelari de cal", a adaugat Martie Haselton, profesor de psihologie si stiinta comunicarii asociat la UCLA.
La studiu au participat 120 de studenti heterosexuali, implicati intr-o relatie sentimentala pasionata, care au fost rugati sa examineze fotografii ale unor persoane atractive de sex opus, postate pe site-ul de internet eHarmony.
Voluntarii au fost rugati sa aleaga fotografiile celor mai atractive persoane si sa scrie un eseu, fie despre partenerul lor actual, fie despre un subiect la alegere.
In timp ce scriau eseul, studentii au fost rugati sa uite de "atractiile" de pe site si sa faca adnotari pe marginea foii de hartie daca totusi s-a intamplat sa se gandeasca la aceste persoane.
Voluntarii care au scris despre parteneri au prezentat de sase ori mai putine probabilitati de a lasa adnotari despre persoanele de pe site decat persoanele care au ales un alt subiect.
Rugati ulterior sa dea detalii despre frumusetile de pe site, subiectii care au ales sa scrie despre persoana iubita si-au amintit putine elemente in legatura cu fizicul strainilor atractivi.
Cercetatorii spun ca nu este afectata memoria generala. De fapt, subiectii aleg selectiv sa uite lucruri care i-ar face sa se gandeasca la alte persoane atractive.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase