Home » D:News » Omul s-a „nascut” in Africa

Omul s-a „nascut” in Africa

Omul s-a „nascut” in Africa
Publicat: 22.02.2008
Un nou studiu, realizat de oamenii de stiinta, demonstreaza supozitia conform careia primii oameni de pe Pamant au locuit in Sahara, Africa, de unde au migrat spre toate colturile lumii.

Teoria porneste de la ipoteza ca omul modern a evoluat in Africa, dupa care, mai tarziu, a migrat spre alte teritorii, inlocuind treptat populatia din familia hominide.
Populatia s-a intins din desertul Sahara inspre nordul Africii, Orientul Mijlociu, Europa, sudul  si centrul Asiei, Oceania, America si estul Asiei, orasul Addis Ababa, din  Etiopia, fiind una dintre posibilele destinatii pentru grupurile de emigranti.
Din cauza migratiei, majoritatea oamenilor au cel putin un stramos genetic pe un alt continent, un exemplu fiind populatia din Orientul Mijlociu. Palestinienii, druizii si beduinii au lasat urme din Orientul Mijlociu pana in Europa si chiar centrul si sudul Asiei.

Multumita studiilor genetice, oameni de stiinta au demonstrat ca aceste valuri de imigranti au contribuit la schimbari importante in ceea ce priveste adaptarea rasei umane din trecut si pana in prezent, informeaza Pravda.ru.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase