Home » D:News » Cea mai rapida masina din lume

Cea mai rapida masina din lume

Cea mai rapida masina din lume
Publicat: 28.02.2008
Cel mai rapid vehicul din lume a fost construit pentru a atinge uimitoarea viteza de 340 de mile pe ora.

Botezata “Acabion GTBO”, acesta foloseste tehnologia si aerodinamica utilizata pe avioanele cu reactie, pentru a propulsa motorul turbo cu care este echipata masina.
Creatorii prototipului au declarat ca aceasta masina poate atinge viteza de 300 mile/h in doar 30 de secunde, sper deosebire de pricipalul sau rival, Bugatti Veyron, care atinge o  viteza de doar 250 mile/h in 55 de secunde.
GTBO se sprijina pe doar 2 roti, din aceasta cauza folosindu-se unele stabilizatoare de echilibru, care sunt montate pe aripile din spate, fiind asemanatoare cu rotile ajutatoare, folosite de copii la primele lectii de mers pe bicicleta.
In spatele celor doua locuri ale masinii, se afla un motor turbo de 1300 cc ce dezvolta o putere de 800 de cai.
Desi se aseamana mai mult cu o motocicleta, Peter Maskus fostul inginer de la Porsche, pretinde ca una peste alta, acest nou tip de vehicul reprezinta viitorul in transportul de mare viteza datorita emisiilor reduse de CO2.
 
Doctorul Maskus a mai declarat ca exista un plan pentru montarea unui motor electric pe acest tip de vehicul, care ar putea atinge o viteza de 300 mile/h.

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase