Home » D:News » Pictura murala descoperita la Biserica din Volovat, ctitorie a lui Stefan cel Mare

Pictura murala descoperita la Biserica din Volovat, ctitorie a lui Stefan cel Mare

Pictura murala descoperita la Biserica din Volovat, ctitorie a lui Stefan cel Mare
Publicat: 06.03.2008
O pictura murala a fost descoperita in interiorul Bisericii "Inaltarea Sfintei Cruci", ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare din 1502, din comuna suceveana Volovat, despre care se credea ca nu este pictata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pictura murala a fost descoperita in interiorul Bisericii "Inaltarea Sfintei Cruci" din Volovat, in timpul unor probe de curatare pentru a se vedea daca exista sau nu pictura la adancime.
Ursu a spus ca aceste probe au fost facute in cursul anului 2007 de catre profesorul universitar doctor Oliviu Boldura de la Universitatea Bucuresti, cel care s-a ocupat de restaurarea monumentelor UNESCO din judetul Suceava.
El a mai spus ca o contributie la aceasta descoperire o are preotul paroh din Volovat, Dumitru Valenciuc, cel care a facut de-a lungul anilor demersuri pentru alocarea unor fonduri astfel incat biserica sa poata fi restaurata.
"Marea descoperire este existenta picturii", a spus Ursu, care a aratat ca pana la acel moment se stia ca biserica nu a fost pictata niciodata, iar printre cei care au sustinut aceasta ipoteza s-a numarat si Nicolae Iorga.
Ursu a subliniat ca, in continuare, urmeaza sa fie realizata restaurarea picturii murale descoperite in biserica, insa este necesara alocarea unor fonduri pentru aceste lucrari de restaurare.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase