Home » D:News » NASA va demara primele constructii pe Luna

NASA va demara primele constructii pe Luna

NASA va demara primele constructii pe Luna
Publicat: 20.03.2008
Astronomii aflati in cautarea unui loc curat si linistit de unde sa poata monitoriza cele mai slabe ecouri ale inceputurilor universului au gasit un loc care indeplineste conditiile necesare – partea cea mai indepartata a lunii.

Ideea unei “ferme” de telescoape radio amplasate pe luna i-a intrigat suficient pe specialistii de la N.A.S.A., incat sa investeasca suma de 12 milioane de dolari pentru un studiu care se va desfasura pe parcursul unui an.
Ideea, propusa de un grup de cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology, are la baza crearea unei “ferme”  formata din aproximativ 19 telescoape de generatie viitoare, urmand sa fie ansamblate de catre roboti pe o suprafata de 2 kilometri patrati.
Sistemul va fi localizat pe partea lunii nevazuta de pe Pamant, pentru a se asigura ca sunetele radio cu o frecventa foarte joasa nu vor putea bruia receptarea altor semnale.
Savantii nu stiu foarte multe despre ceea ce s-a intamplat in cele cateva milioane de ani scurse de la nasterea universului in urma unei fantastice si neexplicate explozii cunoscuta sub numele de Big Bang si pana la aparitia primelor fotografii ale galaxiei.

Acesta perioada se afla in intuneric, la propriu si la figurat. Astronomii cred ca materia neagra, care se regaseste in masa universului, condensata din gazul primordial prezent la crearea universului, a format matrita pentru tot ce a fost creat de atunci. 

 Sursa: discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase