Home » D:News » Automobilele zburatoare vor exista in realitate

Automobilele zburatoare vor exista in realitate

Automobilele zburatoare vor exista in realitate
Publicat: 01.07.2008
Automobilele personale care pot zbura vor deveni o realitate si vor schimba fata lumii, declara pentru BBC inventatorul, printre altele, al computerului Spectrum, al televizoarelor portabile si al masinii electrice, Sir Clive Sinclair.

Ca unul dintre pionerii transportului personal, Sinclair este convins ca tehnologia necesare construirii unor automobile zburatoare exista deja. „Sunt sigur ca se va intampla si sunt sigur ca asemenea masini vor schimba dramatic lumea pe care o stim. Va trebui insa ca acestea sa fie controlate de un comter de bord, pentru ca nu toti putem invata sa zburam. De asemenea, automobilele zburatoare vor avea motoare electrice, atata vreme cat cele traditionale, care functioneaza cu petrol, sunt categoric depasite”, sustine increzator Sir Clive Sinclair.

Printre alte inventii, britanicul a realizat una dintre primele masini electrice, in anii 1980, dar succesul acestora nu a fost unul pe masura asteptarilor. „Am reusit sa vindem cateva mii de exemplare. Privind inapoi in timp, pot spune ca stii de ce nu au atins succesul pe care il asteptam. Pur si simplu, erau descurajante in traficul de atunci”, concluzioneaza Sinclair.

Sursa:BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase