Home » D:News » Fundatia Calea Victoriei te invita sa redescoperi natura

Fundatia Calea Victoriei te invita sa redescoperi natura

Fundatia Calea Victoriei te invita sa redescoperi natura
Publicat: 04.07.2008
Fundatia Calea Victoriei, in colaborare cu Comuna Malureni, judet Arges, organizeaza din 21 iulie pana in 31 august o scoala / tabara de vara de arhitectura. Activitatea principala a taberei consta in construirea unei cladiri multifunctionale, realizate integral din lemn.

Caracterul multifunctional al casei este dictat de scopul indepartat al proiectului (vezi www.victoriei.ro). Aceasta tabara inaugureaza o serie de scoli de vara al caror scop este sa construiasca un mic campus rural pentru Scoala Fundatiei Calea Victoriei.

In aceasta vara pe langa activitatea de constructie studentii vor beneficia de intalniri cu profesori din domeniile stiintelor umane si artelor, de o scoala de calarie si de ansamblul de practici si activitati pastorale prilejuite de convietuirea cu o stana.

Scoala propune tanarului orasean sa redescopere mediul rural in specificitatea lui artistica, economica, pastorala, si sa intalneasca natura nu ca pe un bun de consum ci ca pe un mediu de viata. Participantii la scoala de vara se vor organiza singuri in cadrul unei tabere de corturi, creandu-si conditiile de viata si cadrul de desfasurare al activitatii.

Dintre profesorii care si-au anuntat participarea ii citam intai pe cei de la Fundatia Calea Victoriei: Petre Guran, initiatorul proiectului, arh. Ana-Maria Goilav, autorul proiectului de arhitectura, Sandra Ecobescu, presedinta Fundatiei Calea Victoriei, Tudor Jitianu, seful de tabara, Stefan Vianu, profesor de filozofie, Mirel Banica, sociolog, Christian Scholtes, psiholog, Laura Jiga Iliescu, etnolog, Tiberiu Soare, dirijor, Marius Vasileanu, dr. vet. Ilinca Cioculescu si Costache Ottescu. La acestia se adauga prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arh. Liviu Gligor, arh. Angelo Roventa (Austria), arh. Adrian Moleavi, arh. Mihai Dutescu si psiholog Stefania Gubavu.

Parintele Iustin Marchis va da binecuvantarea locului pe care vom construi, iar monahii de la manastirea Oasa o vor intari pe parcurs, in mod special prin parintele Nicolae, nasul casei (fara el nu am fi gasit nici lemnul, nici mesterii).

Pentru detalii vezi Scoala de la Bunesti pe site-ul www.victoriei.ro

Incercam sa punem tinerii alaturi de oameni mari, cu chef de vorba si speram ca astfel sa invete sa se contemple pe ei insisi pentru a vedea cine sunt si ce iubesc.

Va asteptam cu ceai, intrebari si idei

Fundatia Calea Victoriei
Str Stefan Mihaileanu nr 28 B, ap2, interfon 2, Bucuresti
zona Foisorul de Foc

[email protected]
www.fundatiacaleavictoriei.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase