Home » D:News » Prima pasare din lume a aparut acum 235 de milioane de ani

Prima pasare din lume a aparut acum 235 de milioane de ani

Prima pasare din lume a aparut acum 235 de milioane de ani
Publicat: 16.07.2008
Paleontologii britanici au descoperit fosilele primei reptile zburatoare, veriga lipsa din etapa evolutionista dintre reptile si pasari, datand de acum 235 de milioane de ani, cu 50 de milioane de ani inaintea deja celebrei Archaeopteryx, anunta DailyMail.

Botezata Kuehneosaurus, reptila zburatoare cutreiera padurile tropicale care impanzeau la acea vreme continentul european. Folosindu-se de excrescente ale pielii, asemanatoare cu aripile de astazi, si care erau sustinute de coaste, ciudata vietate se putea deplasa in zbor pe distante de pana la 10 metri. Expertii considera ca tocmai extensiile coastelor au dus la formarea aripilor arhaice si la posibilitatea ca animalul sa fie primul din istorie care se putea deplasa pe calea aerului.

Fosilele de Kuehneosaurus au fost descoperite in Marea britanie inca din 1950, dar datorita tehnologiei rudimentare, specialistii nu au putut analiza in detaliu aripile preistorice ale reptiei. In prezent, s-a descoperit si un al doilea exemplar, botezat Kuehneosuchus, care prezinta aceleasi particularitati si care a trait in aceeasi perioada, cu peste 80 de milioane de ani inaintea marilor dinozauri din Jurassic si cu 50 de milioane de ani inaintea primei pasari preitorice cunoscute, Archaeopteryx.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase