Home » D:News » Au fost descoperite ramasitele ultimilor Romanovi

Au fost descoperite ramasitele ultimilor Romanovi

Au fost descoperite ramasitele ultimilor Romanovi
Publicat: 16.07.2008
Testele ADN efectuate asupra ramasitelor descoperite langa orasul Yekaterinburg au cofirmat ca aceasta apartin tareviciului Alexei si printesei Maria, copiii ultimul tar rus, Nicolae al II-lea, anunta agentia de presa, Ria Novosti.

Descoperite in 29 iulie 2007, ramasitele umane au fost examinate de catre 22 de experti de la 12 laboratoare diferite, inainte de a se lua o decizie clara asupra provenientei lor. Testele vor continua, insa, anunta specialistii. Criminalistii vor compara mostrele de ADN extrase din oasele celor doi cu ADN-ul obtinut de pe o camasa patata de sange a tarului Nicolae al II-lea, camasa pe care acesta a purtat in timpul unei tentative esuate de asasinat care a avut loc in Japonia, in 1890.

Nicolae al II-lea a abdicat in 1917 si a fost tinut prizonier de catre bolsevici in perioada care a urmat Revolutiei din Octombrie. Tarul, alaturi de tarina Alexandra, impreuna cu copiii lor: Olga, Tatyana, Maria, Alexei si Anastasia, au fost executati in subsolul unui case de langa orasul Yekaterinburg. Faptul ca ramasitele tareviciului Alexei si al surorii sale Maria nu fusesera inca descoperite a amplicat zvonurile conform carora cei doi reusisera sa supravietuiasca masacrului.

Ultimii Romanovi au fost canonizati de catre Biserica Ortodoxa Rusa la 14 august 2000.

Sursa: Ria Novosti
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase