Home » D:News » A fost descoperita solutia combaterii alcoolismului

A fost descoperita solutia combaterii alcoolismului

A fost descoperita solutia combaterii alcoolismului
Publicat: 07.08.2008
Noile cercetari in domeniul aplicatiilor medicale ale gabapentinei, o substanta care nu creaza dependenta, folosita in tratamentul epilepsiei, duc la aplicatii nebanuite ale acesteia in legatura cu tratamentul alcoolismului.

Persoanele dependente de consumul de bauturi alcoolice recurg adesea la bauturi spirtoase atunci cand se confrunta cu insomnii. Insa acest obicei negativ duce la lipsa unui somn odihnitor si recuperator.
Un nou studiu publicat in prestigiosul “Alcoholism: Clinical and Experimental Research” sugereaza ca gabapentina poate reduce semnificativ crizele de insomnie in cazul alcoolicilor aflati in tratamente de recuperare. Acesta substanta chimica este folosita in mod obisnuit in tratamentul epilepsiei si al durerilor cronicizate. Vestile bune sunt date de faptul ca gabapentina nu da dependenta si este procesata de ficat in mod natural.
Studiul a evidentiat efectele acesteia, in urma unui experiment in care au fost implicati 21 de voluntari dependenti de alcool. La sfarsitul celor doua saptamani, cat a durat tratamentul cu gabapentina, 14 voluntari au reusit sa se elibereze total de viciul alcoolismului.  

Sursa: Eurekalert
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase