Home » D:News » Oamenii vor locui, cat de curand, in copaci

Oamenii vor locui, cat de curand, in copaci

Oamenii vor locui, cat de curand, in copaci
Publicat: 27.08.2008
Ultima tendinta in ecologizarea modului de viata al oamenilor pare cel putin bizara. Oamenii de stiinta israelieni propun, nici mai mult nici mai putin, decat crearea majoritatii accesoriilor, inclusiv a caselor, din copaci vii, se arata intr-un raport al Universitatii din Tel Aviv, citat de publicatia online PopScience.

„Imaginati-va adaposturile din statia de autobuz, stalpii de telegraf si chiar casele, realizate din copaci vii. O astfel de tendinta nu este una noua. In fapt, o singura cautare pe internet va demonstra ca existe deja numeroase persoane care impartasesc acest hobby”, sustine unul dintre cercetatorii israelieni. In acest moment, oamenii de stiinta colaboreaza cu asociata ecologica Plantware pentru a crea structuri comerciale la scara mare, totul in cel mai „verde” mod cu putinta.

Savantii israelieni asteapta parerea colegilor lor din Statele Unite si Australia pentru a putea demara proiectul, iar doza acestora de optimism este destul de ridicata, atata vreme cat semnalele par a fi pozitive. Locuri de joaca pentru copii, banci 100% naturale, stalpi de telegraf, porti si chiar apartamente intregi vor fi create din si in interiorul copacilor. Conform specialistilor Plantware, ar fi suficient un deceniu pentru ca prototipul primei case „verzi” sa fie lansat pe piata. Singurul inconvenient al oamenilor de stiinta este cel legat de durata in care un singur copac ajunge la maturitate.

Sursa: PopScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase