Home » D:News » Tarile bogate polueaza tarile sarace

Tarile bogate polueaza tarile sarace

Tarile bogate polueaza tarile sarace
Publicat: 27.08.2008
Moralitatea a trebui sa fie principalul factor decizional, precum si motivul unei implicari mai active in cadrul campaniiilor de lupta impotriva poluarii care ameninta rezervele de apa si alimente ale celor mai sarace tari africane, a declarat un grup de activisti crestini in cadrul ultimelor discutii ale O.N.U. referitoare la schimbarile climatice actuale.

Grupul de activisti crestini a fost condus de catre Marcia Owens, episcop de Florida al Bisericii Episcopale Metodiste Africane. Acesta delegatie a luat parte la convorbirile Natiunilor Unite din Ghana care au avut ca subiect impactul incalzirii globale asupra agriculturii din Continentul Negru. Actiunea activistilor de nominatiune crestina a fost determinata de perturbarile climaterice din decursul acestui an de pe intregul continent african. Astfel in Uganda ploile care trebuiau sa cada in luna august au intarziat, ceea ce a dus la distrugerea culturilor de porumb si orz din acest sezon. In Zimbabwe o parte a raurilor tarii  a secat complet in decursul acestei veri, situatie ce a provocat revolte sociale si a determinat cresterea fara precedent a ratei inflatiei.
“La urma urmei se ajunge la o problema morala, pentru ca emisiile de gaze toxice si poluanti produse de tarile bogate, duc intr-un final la amplificarea efectului de sera in tarile sarace” completeaza Yvo de Boer, presedinte al U.N. Climate Change Secretariat.

Sursa: Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase