Home » D:News » Creationistii pierd teren in Marea Britanie

Creationistii pierd teren in Marea Britanie

Creationistii pierd teren in Marea Britanie
Publicat: 18.09.2008
Profesorul Michael Reiss, director al educatiei in cadrul Royal Society si sustinator al introducerii notiunilor religioase in cadrul cursurilor stiintifice a fost fortat sa demisioneza datorita certurilor si controverselor aparute pe marginea deciziei sale fara precedent in Regatul Unit.

Dupa ce in decursul saptamanii trecute profesorul Reiss a propus alternarea cursurilor de biologie cu notiuni religioase si crearea unei asa numite “cai de mijloc” care sa contina notiuni si explicatii din ambele puncte de vedere, ale religiei si stiintei, a izbucnit un scandal care a dus la demisia sa.
Acest act a dus la randul sau la adancirea prapastiei dintre sustinatorii creationismului din unitatile de invatamant britanice si apologetii teoriilor stiintifice.
Forul conducator al Royal Society nu a luat in considerare nici macar rezultatele studiilor inmanate de profesorul Reiss, studii care certifica faptul ca aproximativ un copil din zece provine din familii religioase practicante, de regula crestini, musulmani si hindusi care se opun expunerii propriilor copii la teoriile si explicatiile stiintific-evolutioniste.
“Demiterea profesorului Reiss este impardonabila. Ma tem ca prin acest act Royal Society nu a facut decat sa se acopere de rusine” declara Lordul Robert Winston, profesor de stiinte la Imperial College din Londra. Conform acestuia, pozitia toleranta a profesorului Reiss nu putea duce decat la apropierea de stiinta a copiilor care provin din familii religioase.

Sursa : BBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase