Home » D:News » Existenta extraterestrilor dezbatuta la cel mai inalt nivel

Existenta extraterestrilor dezbatuta la cel mai inalt nivel

Existenta extraterestrilor dezbatuta la cel mai inalt nivel
Publicat: 09.10.2008
Savanti din lumea intreaga s-au intalnit sub auspiciile Edinburgh’s Royal Observatory pentru a dezbate doua dintre cele mai arzatoare subiecte ale stiintei moderne: originea vietii in Univers precum si problema existentei civilizariilor extraterestre , anunta BBC.

Dezbaterile vor avea loc in compania publicului, acesta avand ocazia de a pune intrebari legate de aparitia vietii in Univers sau despre existenta civilizatiilor extraterestre din alte sisteme solare.
Tinand cont ca s-au investigat peste 300 de planete din afara sistemului nostru solar, savantii au comunicat ca in viitorul apropiat se va trece la observarea detaliata a acestora cu ajutorul ultimelor dispozitive oferite de stiinta si tehnologia moderna.
In acest scop va fi folosit dispozitivul Scuba 2, o camera ultraperformanta capabila sa detecteze praful solar provenit din primele faze ale formarii unei galaxii.
Alturi de acesta, va fi dat in folosinta James Webb Space Telescope, un nou telescop orbital despre care se crede ca va fi capabil sa capteze prima lumina a Universului primordial.
Workshop-ul de dupa conferinta  se va intinde pe durata a trei zile si va avea cinci sesiuni de comunicare in cadrul carora se vor discuta aspecte inedite din astrobiologie, fizica atmosferei si astrofizica.
Profesori de la universitati de prestigiu britanice, alaturi de reprezentanti ai unor institute internationale de cercetare vor dezbate cu aceasta ocazie problema existentei vietii extraterestre prin prisma ultimelor descoperiri ale stiintei.

Sursa : BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase