Home » D:News » Unde au disparut semenii planetei Pluto?

Unde au disparut semenii planetei Pluto?

Unde au disparut semenii planetei Pluto?
Publicat: 13.10.2008
Un ambitios proiect lansat de o echipa mixta, formata din cercetatori din Taiwan si SUA, proiect menit sa dezvaluie corpurile ceresti de mici dimensiuni de la marginea sistemului solar, a adus o informatie socanta. Corpurile inghetate din aceasta parte a sistemului solar nu mai exista!

Din cele peste 200 de ore petrecute exclusiv pentru a fotografia corpurile ceresti de mici dimensiuni, oamenii de stiinta sperau sa poata observa obiectele cosmice mult prea mici pentru a fi observate in mod direct. Spre stupoarea acestora, corpurile au disparut.

Oamenii de stiinta suspecteaza faptul ca disparitia misterioasa se datoreaza ciocnirii dintre astfel de corpuri ceresti, ciocniri care au loc frecvent si care au dus la aparitia unor corpuri mult prea mici pentru a putea fi observate.

„Corpurile din Centura Kuiper prezinta un mare interes pentru astronomi datorita faptului ca nu au evoluat asemenea planetelor din sistemul solar. Speram ca un telescop mai performant decat cel folosit de noi sa dezvaluie secretul acestei Centuri Kuiper”, declara Tim Axelrod, unul dintre oamenii de stiinta implicati in proiect.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase