Home » D:News » Ziarul electronic din plastic este gata de lansare

Ziarul electronic din plastic este gata de lansare

Ziarul electronic din plastic este gata de lansare
Publicat: 16.10.2008
Era ziarelor traditionale se va incheia cat de curand au anuntat mai multi cercetatori de la Univeristatea Cambrige. Vitorul apartine ziarelor electronice din plastic, se arata in raportul acestora citat de Daily Mail.

Chiar daca pare o idee futurista, un astfel de jurnal va fi lansat pe piata de profil din Europa nu mai tarziu de anul viitor. Conceput de cercetatorii de la Cambridge si dezvoltat de compania Plastic Logic, noul tip de ziar urmeazas a fie produs intr-o fabrica din Germania.

Ziarului va fi alcatuita din plastic extrem de subtire, astfel incat greutatea acestuia sa nu o depaseasca pe cea a unui ziar traditional, si va avea incorporta un cip prin care informatiile transmise de redactori sa poata fi afisate instant pe acest dispozitiv revolutionar.

„Aparitia unui astfeld e produs va reduce drastic consumul de hartie si, implicit, pe cel al costurilor. In prezent, sute de tone de hartie sunt transportate in toata tara pentru ca pana la finalul zilei, ziarul sa ajunga intr-un cos de gunoi. Noul jurnal va revolutiona, pur si simplu, lumea presei”, declara Dean Baker, manager al companiei Plastic Logic.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase