Home » D:News » Norii bruni ameninta rezervele de hrana ale omenirii

Norii bruni ameninta rezervele de hrana ale omenirii

Norii bruni ameninta rezervele de hrana ale omenirii
Publicat: 17.11.2008
Formatiunile noroase de culoare bruna, alcatuite din pulberi poluante si particule chimice nocive, care se intind din Golful Persic pana in Asia de sud-est, aduc o noua amenintare omenirii. Conform unui raport al Natiunilor Unite, acesti nori distructivi prezinta un pericol grav atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru rezervele de hrana si activitatea agricola a intregii lumi.

Noua amenintare pentru civilizatia umana actuala, este cunoscuta in limbaj specific sub denumirea de Norii Atmosferici Bruni. Conform observatiilor de ultima ora, aceste formatiuni noroase contribuie in mod direct la topirea ghetarilor, obturarea luminii solare, precum si la crearea fenomenelor meteo extreme, care au un impact devastator asupra productivitatii agricole din intreaga lume.

Norii de dimensiuni gigantice intuneca deja 13 mari orase din Asia de sud-est, printre acestea numarandu-se megalopolisuri precum Beijing, Shanghai, Bangok, Mumbai si New Delhi.Produsi in principal datorita arderii combustibililor fosili, lemnului si vegetatiei, norii bruni joaca un rol important in cadrul exacerbarii incalzirii artificiale a atmosferei terestre.“Imaginati-va pentru moment, un nor brun care are o grosime de 3 kilometri, alcatuit din pulberi poluante, care se intinde din Peninsula Arabica spre Filipine, si veti avea astfel dimensiunea corecta a dezastrului” afirma Achim Steiner, director executiv al programelor de mediu din cadrul Natiunilor Unite.

Sursa : MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase