Home » D:News » Tot mai multi oameni sunt afectati de Sindromul Truman Show

Tot mai multi oameni sunt afectati de Sindromul Truman Show

Tot mai multi oameni sunt afectati de Sindromul Truman Show
Publicat: 25.11.2008
Rapoartele psihiatrilor din lumea intreaga arata o crestere alarmanta a numarului celor care sunt convinsi ca viata lor nu este altceva decat un „show de televiziune”, sindrom care a capatat amploare dupa aparitia productiei hollywoodiene „The Truman Show”, cea in care un intreg oras facea subiectul unui astfel de spectacol, anunta News.

Oficiali ai institutiilor de boli nervoase din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii sustin ca un numar tot mai mare e pacienti afirma ca fac subiectele unor programe TV. In filmul din anul 1998, „The Truman Show”, un intreg oras, Seaheaven, este dedicat unui program de televiziune continuu. Toti locuitorii localitatii sunt actori, cu exceptia unui singur personaj, Truman Burbank, cel care nu stie faptul ca se afla in mijlocul unei realitati fabricate pentru „cei de afara”.

Medicii nu isi dau inca seama de motivele care duc la aparitia efectelor „Truman Show” asupra psihicului uman, dar este cert ca nu este singurul sindrom importat de la Hollywood. Ipoteza SF a existentei unei lumi ireale a provocat aparitia unui alt sindrom des intalnit in Occident, Sindromul Matrix.

Sursa: News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase