Home » D:News » Era energiei ieftine nu se va intoarce niciodata

Era energiei ieftine nu se va intoarce niciodata

Era energiei ieftine nu se va intoarce niciodata
Publicat: 08.01.2009
Timpurile in care preturile energiei erau scazute au trecut si nu se vor mai intoarce vreodata, avertizeaza fostul presedinte al Agentiei de Mediu din Marea Britanie, Sir John Harman.

Noua politica ecologica a Marii Britanii include reducerea emisiilor de carbon, insa Sir John Harman acuza clasa politica ca nu a informat populatia despere valoarea adevarata la care se vor ridica costurile acestei treceri la energia curata. Acesta a cerut luarea unor masuri care sa impiedice cresterea peste masura a preturilor carburantilor ecologici.
“Este foarte putin probabil sa revenim la preturile energiei practicate in ultimii 15 ani. Cu toate acestea, polticienii nu au prezentat aceasta fatada electoratului. Intr-o societate civilizata, oamenii trebuie sa aiba acces la caldura, lumina si la celelalte beneficii ale energiei si aceste standarde se pot mentine numai daca se fac interventii din partea statului pentru a stopa cresterea necontrolata a preturilor”, declara Sir John Harman.
Apelul sau este sutinut si de organizatiile de mediu, care se tem ca problemele de mediu vor disparea de pe lista de prioritati a oamenilor politici, din cauza actualei recesiuni.

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase