Home » D:News » Descoperirea Arcei lui Noe este doar o problema de timp

Descoperirea Arcei lui Noe este doar o problema de timp

Descoperirea Arcei lui Noe este doar o problema de timp
Publicat: 03.02.2009
Dupa o prima expeditie in Turcia, efectuata in luna septembrie a anului trecut, o echipa americana din care face parte si Randall Price, directorul Centrul pentru Studii Iudaice de la Universitatea Liberty din Statele Unite ale Americii, sustine ca a descoperit locul in care se afla mitica Arca a lui Noe.

„Exista numeroase indicii care sa ne indice faptul ca mitul Arcei este unul real. Din pacate, in zilele noastre, oamenii cred ca povestea lui Noe nu este mai departe de cea  a lui Jack si a vrejului de fasole. Scopul nostru este sa dovedim ca Arca lui Noe exista, iar asta nu reprezinta decat o chestiune de timp”, afirma Randall Price.

Echipa a contactat un pastor kurd, celebru in Turcia dupa ce a declarat ca a descoperit ramasitele Arcei lui Noe pe Muntele Ararat, in urma cu mai multi ani, pe cand era doar un copil. „ L-am intervievat personal pe pastor si nu am niciun motiv sa pun relatarea sa la indoiala”, sustine acelasi Price, cel care este convins ca Arca lui Noe este acoperita de un ghetar, parti ale acesteia devenind vizibile doar in perioadele extrem de calde.

Insotiti de pastorul kurd si de mai multi ghizi locali, cercetatorii americani au ajuns la locul presupusei ambarcatiuni biblice dar nu au descoperit decat urmele unei avalanse. „Cel mai probabil, pietrele s-au prabusit deasupra Arcei in urma unui atac cu rachete indreptat impotriva rebelilor kurzi. Trebuie luat in considerare ca ne aflam la granita Turciei cu Iranul si Armenia, o zona cu un nivel de risc extrem de mare”, declara Price.

In prezent, echipa americana negociaza cu autoritatile turce eliberarea autorizatiilor pentru demararea lucrarilor de indepartare a pietrelor care se crede ca acopera Arca. Costurile totale ale expeditiei se ridica la aproximativ 60.000 de dolari, iar cercetatorii cred ca vor putea da startul lucrarilor cel mai tarziu in vara acestui an.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase