Home » D:News » Un medicament impotriva oricarui tip de gripa?

Un medicament impotriva oricarui tip de gripa?

Un medicament impotriva oricarui tip de gripa?
Publicat: 25.02.2009
Cercetatorii studiaza un potential nou tratament impotriva gripei, care ar putea feri populatia globului de efectele devastatoare ale unei pandemii

La Institutul National pentru Sanatate din SUA, oamenii de stiinta au identificat trei agenti biologici care neutralizeza virusul gripal in experimentele in vitro; aceiasi agenti protejeaza, de asemenea, soarecii impotriva gripei produse de virusul H5N1 (al gripei aviare) si altor tipuri de virus gripal. Tratamentul urmeaza sa fie testat pe oameni, iar daca testele vor avea rezultatele scontate, noul tratament ar putea fi adaugat arsenalului medical pe care multe tari si l-au constituit deja, ca masura de aparare impotriva unei pandemii de gripa.
Teoretic, agentii biologici descoperiti, numiti anticorpi monoclonali, pot fi folositi ca tratament (impreuna cu medicamentele antivirale disponibile, ca Tamiflu si Relenza) pana la obtinerea unui vaccin impotriva tulpinii de virus respective.

Una dintre caracteristicile virusului gripal este faptul ca el sufera mutatii intr-un ritm rapid, dand nastere unor noi tulpini virale, astfel incat, pentru fiecare epidemie, trebuie fabricat un vaccin specific. Prepararea vaccinului nu poate fi inceputa decat dupa identificare tulpinii virale si dureaza, de obicei, 4-6 luni pentru ca un nou vaccin sa poata fi preparat si pus pe piata. In acest interval, singura metoda de lupta cu epidemia ramane tratarea pacientilor cu medicamente. Anticorpii monoclonali ar putea fi utilizati pentru tratamentul pacientilor cu imunitate scazuta, ca si pentru protectia membrilor familiei si a personalului medical .

Sursa: The Independent
 

CITESTE SI:

A fost inventata molecula care va stopa gripa aviara

N-a fost virusul, ci streptococul

Vaccin antigripal universal

Gripa aviara invinsa de un copil din Bangladesh

Virusul si banii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase