Home » D:News » 39.650 de soareci pentru un televizor color

39.650 de soareci pentru un televizor color

39.650 de soareci pentru un televizor color
Publicat: 27.02.2009
Dupa ce a omorat nu mai putin de 39.650 de rozatoare, un barbat din Bangladesh a fost incoronat campion absolut al lumii la ucis soareci. Premiul cel mare, oferit chiar de guvern a fost un televizor color, marca Sony, cu o diagonala de 14 inchi.

Doar de un an a fost nevoie ca Binoy Kumar Karmakara sa isi atinga neobisnuitul record. Pentru a fi sigur de reusita, barbatul a folosit pe rand otrava, curse si un ingenios dispozitiv de inundare a cuiburilor de soareci. Iar ca sa poate tina numaratoarea, Karmakara a pastrat cozile rozatoarelor ucise peste an.

Campionatul de ucis soareci reprezinta o strategie a autoritatilor guvernamentale din Bangladesh, acolo unde micile rozatoare se fac vinovate de distrugerea a peste 10% din culturile de cereale. Masura a fost una mai mult decat binevenita, intr-o tara in care foametea si saracia extrema fac ravagii in randul populatiei.

„Intr-un singur an, fermierii au ucis in jur de 25 de milioane de soareci, dar Kumar Karmakara a fost de departe cel mai eficient cu cele 39.650 de exemplare omorate”, a declarat Abdul Halim, purtatorul de cuvant al ministerului agriculturii din Bangladesh.

Sursa: Asia News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase