Home » D:News » Britanicii au castigat o batalie in razboiul cu pungile de plastic

Britanicii au castigat o batalie in razboiul cu pungile de plastic

Britanicii au castigat o batalie in razboiul cu pungile de plastic
Publicat: 02.03.2009
Guvernul Marii Britanii planuia sa interzica oferirea pungilor de plastic gratuite in supermarket-uri, introducand o taxa pentru fiecare punga. Dar a mai dat o sansa populatiei si comerciantilor: un program de reducere voluntara a consumului de pungi de plastic. Si a mers: consumul a scazut cu peste 25% intr-un an!








Daca in 2007, numarul pungilor de plastic pentru cumparaturi, consumate in Marea Britanie, a fost de 13,4 miliarde, consumul a scazut la 9,9 miliarde in 2008, in urma apelului catre populatie de a folosi sacose reutilizabile si in urma eforturilor organizatiilor ecologiste, dar si al multor comercianti, de a sprijini initiativa. Dupa succesul inregistrat – reducerea numarului de pungi de plastic cu 26% – reprezentantii lanturilor de supermagazine au fost de acord sa-si continue eforturile, stabilindu-si un nou tel: reducerea consumului de pungi cu 50% fata de nivelul din 2006.
Pungile de plastic reprezinta un factor de poluare extrem de agresiv. Utilizate in cantitati enorme, ele umplu gropile de gunoi sau  ajung in ape, inclusiv in mari si oceane, unde provoaca probleme foarte grave animalelor. Cateva tari din lume au interzis utilizarea lor,  in vreme ce altele lupta cu problema fie prin programe voluntare, fie prin impunerea unor taxe. In supermarket-urile din Romania, incepand din ianuarie 2009, a fost introdusa asa-numita ecotaxa, de 0,2 lei pentru fiecare punga de plastic.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase