Home » D:News » Un japonez se da cu covorul zburator in spatiu!

Un japonez se da cu covorul zburator in spatiu!

Un japonez se da cu covorul zburator in spatiu!
Publicat: 09.03.2009
Astronautul japonez Koichi Wakata va testa covorul zburator al lui Aladin, va face skandenberg cu un coleg, isi va pune picaturi in ochi si va improsca apa printr-un pai. Toate acestea se vor petrece la bordul Statiei Spatiale Internationale, in cadrul unui program de experimente trasnite initiat de agentia spatiala japoneza, JAXA.

Koichi Wakata va ajunge pe modulul Kibo (“speranta” in limba japoneza) de pe Statia Spatiala Internationala (SSI) la sfarsitul lui martie, iar sederea lui pe orbita Terrei va dura trei luni, japonezul urmand sa devina primul astronaut din Tara Soarelui Rasare care va petrece trei luni, neintrerupt, in spatiu. Wakata, un fost inginer al liniei aeriene Japan Airlines, in varsta de 45 de ani, mai are in palmares doua iesiri in spatiu, in cadrul unor misiuni NASA, japonezul, impreuna cu un coleg de-al sau, devenind primii oameni care joaca GO in spatiu, in 1996, la bordul navetei spatiale NASA. Pentru a celebra cooptarea in echipajul Statiei Spatiale Internationale a lui Wakata, agentia spatiala japoneza a organizat un inedit concurs in care se cerea publicului sa aleaga cateva experimente pe care astronautul sa le desfasoare la bordul SSI. Din sutele de propuneri primite, JAXA a ales 16, printre care si trasnaile de mai sus.

Principala misiune a lui Koichi Wakata va fi insa foarte serioasa: japonezul va studia efectelor pe care absenta gravitatiei le are asupra organismului uman. In conditii de imponderabilitate, densitatea oaselor din corpul uman se deterioreaza de zece ori mai repede decat in cazul pacientilor care sufera pe Pamant de osteoporoza, chiar daca astronautii fac exercitii fizice zilnic, timp de doua ore, au descoperit medicii. Asstfel incat, identificarea unei solutii pentru a contracara aceasta degradare rapida a oaselor este cruciala in perspectiva unei viitoare misiuni umane desfasurate la o distanta considerabila de Terra, cum ar fi pe Marte.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase