Home » D:News » Primul robot fotomodel

Primul robot fotomodel

Publicat: 17.03.2009
A fost realizat de cercetatorii de la National Institute of Advanced Industrial Science din Tokio; cu infatisarea tipica a unei tinere asiatice, robotul merge, vorbeste, surade, dar nu e “sexi”.

Top-modelele imbatranesc, sunt capricioase si oricum cer salarii prea mari? Japonezii se pare ca au rezolvat toate aceste probleme. Primul robot “de podium” are toate semnalmentele unei frumuseti asiatice, fiind inzestrat potrivit creatorilor sai cu “silueta femeii japoneze moderne”. Androidul realizat la National Institute of Advanced Industrial Science and Technology din Tokyo, cu sustinere financiara guvernamentala, merge, vorbeste, zambeste, se enerveaza si chiar poate mima surprinderea. Botezat HRP-4C, “modelul” cibernetic are o inaltime de 158 centimetri, cantereste 43 kg (cu 13 kg mai putin decat robotul realizat anterior) si va debuta pe podiumul de moda in cadrul unei prezentari programate sa aiba loc la Tokio pe 23 martie.

Singurul inconvenient: trupul manechinului-robot nu este la fel de sexi precum cel al colegelor in carne si oase, din cauza celor aproximativ 30 de motorase si microcipuri din interior, menite a-i inlesni miscarile bratelor si ale picioarelor.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase