Home » D:News » Tehnologia e-paper se imbunatateste

Tehnologia e-paper se imbunatateste

Tehnologia e-paper se imbunatateste
Publicat: 29.04.2009
Cererea pentru dispozitivele de citire a cartilor in format electronic, cum sunt Kindle (produs de Amazon) si Digital Reader (fabricat de Sony) este in crestere, dar tehnologia “hartiei electronice” mai are de depasit cateva hopuri pana sa ajunga din urma tiparul clasic, in ceea ce priveste lizibilitatea si redarea culorilor.

Actualele dispozitive de citire tip e-reader nu sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie si prea putine modele pot reda culori. Insa, recent, in SUA a fost construit prototipul unui nou astfel de dispozitiv, capabil sa “ascunda” si sa faca vizibili, cu mare rapiditate, pigmenti ce pot forma cca. 1000 de culori. Dispozitivul este un asa-numit “ecran electrofluid” (EFD) care utilizeaza energia electrica pentru a deplasa picaturi minuscule de cerneluri pe baza de apa peste o suprafata acoperita cu un strat de aluminiu reflectorizant.

Noul e-reader poate reflecta 55% din lumina ambientala (mai mult decat orice alt e-reader de pe piata). Obiectivul specialistilor de la Novel Devices Laboratory si Universitatea din Cincinnati, care au realizat prototipul, este de a fabrica un e-reader capabil sa reflecte 85% din lumina si sa redea culorile la fel de precis ca si cea mai avansata masini de tiparit.

Sursa: Scientific American

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase